iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winst Samsung stijgt dankzij Apple

Deel artikel

Het zijn de twee grootste concurrenten van elkaar. Nog geen jaar geleden was het om de haverklap raak. Samsung en Apple sleepten elkaar voortdurend voor de rechter in verband met het mogelijk schenden van de patent rechten. Kort geleden hebben de twee elektronica reuzen de strijdbijl begraven buiten de Verenigde Staten. Door buiten de Verenigde Staten de strijdbijl te begraven, heeft Apple Samsung weer ingeschakeld voor de productie van enkele onderdelen van de nieuwe iPhones.

Samsung verwacht dat de winst hoger uit zal vallen dankzij de lancering van iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht dit omdat uitgerekend zij de A8-chip voor de nieuwe iPhones produceert. Samsung produceert nu ongeveer 30 procent van alle A8-chips en dit doen ze om de druk bij TSMC te verlagen. TSMC is de grootste chipfabrikant van de wereld. Naar verluid hebben Apple en Samsung ook al overeenstemming bereikt voor het produceren van de A9-chip, die nog in ontwikkeling is.

In het verleden werkten de twee concurrenten al veelvuldig samen maar Samsung zal nu alleen ingezet worden voor de productie van de chips voor de iPhone. Eerder produceerde Samsung namelijk ook de Retina Displays voor iPhones.

Samsung maakt nu winst dankzij Apple en dat heeft allemaal te maken met het ongelooflijke succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Voor het Zuid-Koreaanse bedrijf komen de extra inkomsten wel van pas want het bedrijf heeft in een eerder stadium dit jaar aangegeven dat het de winstverwachting negatief moest bijstellen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt