iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Wetenschappers rusten iPhone 6 uit met brandstofcel

Deel artikel

Britse wetenschappers hebben een proef gedaan, waar een iPhone 6 gevoed wordt door een brandstofcel, in plaats van de gebruikelijke accu. Door het gebruik van de brandstofcel kan de iPhone het een week lang volhouden op één lading, waar anders de iPhone na één dag al weer opgeladen moet worden.

De iPhone 6 is uitgerust met een mini brandstofcel, waarin elektriciteit wordt opgewekt door een chemische reactie tussen zuurstof en waterstof. De iPhone kan een week lang mee op één lading en dient daarna met waterstof bijgevuld te worden. Het bijvullen gaat via een aangepaste koptelefoon ingang en de afvoer van waterdamp gaat via een kleine “uitlaat”.

De brandstofcel iPhone 6 is ontwikkeld door Intelligent Energy, een Brits bedrijf dat volgens The Telegraph nauw samenwerkt met Apple. Aan het uiterlijk van het toestel veranderd buitenom de aangepaste koptelefoon het uitlaatje niets.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt