iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Welke processor is sneller; van iPhone 6 Plus of Galaxy S6?

Deel artikel

Welke processor is grafisch denk je sneller: een dual-core processor of een octa-core processor? Als leek zal je zeggen dat de octa-core processor sneller is en heb je er enig verstand van dan zal het antwoord vast en zeker zijn; het ligt er aan wat je er mee doet. Zijn de specificaties gelijkwaardig dan is een processor met acht kernen altijd sneller dan een processor met slechts twee kernen. Maar dit is niet het geval met iPhone 6 Plus en de Galaxy S6.

Samsung heeft de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge voorzien van een 2,6GHz octa-core Exynos 5-processor. Terecht is Samsung buitengewoon trots op deze processor die uit de eigen gelederen komt, maar in verschillende benchmarks waarin de Galaxy S6 tegenover de iPhone 6 Plus wordt afgezet zien we iets opmerkelijks. De iPhone 6 Plus is slechts voorzien van een 1,4GHz dual-core processor en met aanzienlijk minder werkgeheugen dan de Galaxy S6. De iPhone 6 Plus moet het doen met 1GB werkgeheugen tegenover 3GB werkgeheugen van Galaxy S6. Toch vallen de grafische benchmarks van de Galaxy S6 in GFXbench flink tegen. Sterker nog de uitkomsten liggen zelfs onder het niveau van de iPhone 5s. Hoe dit kan?

Het is logisch te verklaren want de acht processorkernen en het werkgeheugen van de Galaxy S6 worden voor het grootste gedeelte gebruikt om het Quad HD scherm met schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels aan te sturen. Dat is bij iPhone 6 Plus wel minder met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels. Samsung moet dus bijna drie keer zoveel pixels aansturen dan de iPhone 6 Plus. Dit zorgt voor een enorme belasting van de processor van de Galaxy S6. Dit zorgt ervoor dat de dual-core processor van iPhone 6 Plus grafisch sneller is dan de octa-core processor van de Galaxy S6.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt