iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Wederom hogere winst Apple

Deel artikel

In het eerste kwartaal van 2015 heeft Apple wederom fors meer iPhones verkocht en heeft hierdoor opnieuw een hogere winst geboekt. Dit blijkt althans uit de cijfers van het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2014-2015. Afgelopen maandagavond zijn deze cijfers door Apple gepresenteerd. De cijfers hebben betrekking op de maanden januari, februari en maart 2015.

In dit kwartaal behaalde Apple een omzet van 58.01 miljard dollar, dat is de tweede hoogste omzet ooit. Het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar boekte Apple een record omzet van 74.6 miljard dollar. In vergelijking met een jaar terug boekte Apple 27 procent meer omzet.

Het Amerikaanse bedrijf boekte met 13.6 miljard dollar eveneens de tweede hoogste winst ooit. De hoogste winst was eveneens als de omzet in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar het hoogst met 18 miljard dollar. Op jaarbasis groeit de nettowinst van Apple met ruim 33 procent. Door de enorme winst stijging van Apple heeft het Amerikaanse bedrijf nu 194 miljard dollar op de bank staan.

Apple verkocht in de afgelopen drie maanden 61,2 miljoen iPhones, dat is bijna 40 procent meer ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Destijds gingen er 43,7 miljoen iPhones over de toonbank. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn een schot in de roos gebleken. De iPhone is het best verkopende product van Apple. Terwijl de iPhone het uitstekend doet voor Apple, heeft het Amerikaanse bedrijf ook een zorgenkindje namelijk de iPad. De gadget verkoopt steeds minder goed en dat baart Apple enigszins zorgen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt