iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vodafone heeft landelijke dekking 4G

Deel artikel

In heel Nederland gebruik maken van supersnel en betrouwbaar mobiel internet? Dat kan vanaf vandaag via Vodafone. De provider heeft vandaag bekend gemaakt dat het de landelijke dekking van het 4G-netwerk versneld heeft afgerond. In eerdere berichtgevingen afkomstig van Vodafone werd nog vermeld dat de landelijke dekking van het 4G-netwerk pas begin 2015 afgerond zal zijn.

Door een zachte winter het afgelopen jaar heeft Vodafone het proces kunnen versnellen. Op het moment van schrijven maakt plusminus 1,1 miljoen Vodafone klanten gebruik van het 4G-netwerk. De provider heeft nu een geografische dekking van 95 procent en meer dan 40 procent van al het dataverkeer gaat via het 4G-netwerk.

Vodafone is als één van de eerste providers in Nederland bezig met de uitrol van 4G+. Dit nieuwe netwerk is nog sneller en is vandaag de dag al verkrijgbaar in onze hoofdstad Amsterdam. Vodafone is van plan om in april 2015 in 55 steden 4G+ aan te bieden.

Naast Vodafone heeft de grootste telecomaanbieder in Nederland KPN al een volledige dekking van 4G in Nederland. KPN was de eerste provider met een landelijke dekking. De nummer drie van Nederland T-Mobile heeft nu slechts alleen 4G in de randstad en eind 2015 wil de provider de landelijke uitrol van het 4G-netwerk afronden.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt