iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Verkoopprijs smartphones daalt in Europa

Deel artikel

Onderzoekbureau GfK heeft verkoopcijfers gepubliceerd van smartphone verkopen in verschillende delen van de wereld. Uit deze cijfers blijkt dat in Europa in het tweede kwartaal van 2014 meer telefoons werden verkocht dan dat jaar daarvoor, maar er minder omzet werd gerealiseerd wat betekend dat de gemiddelde verkoopprijs van telefoons is gedaald.

In het 2e kwartaal van 2014 werden 30,3 miljoen telefoons verkocht in West-Europa; 9 procent meer dan in het 2e kwartaal van 2013. De omzet gegenereerd door deze verkopen was 11,7 miljard, terwijl dat een jaar daarvoor nog 12,5 miljard was. De gemiddelde verkoopprijs van een telefoon is dus gedaald van gemiddeld 408 euro naar 250 euro, een daling van ongeveer 14 procent. In Oost- en Centraal Europa daalde de gemiddelde verkoopprijs zelfs met 18 procent; naar gemiddeld 190 euro.

In Amerika en China steeg de verkoopprijs juist. In Amerika werden in het 2e kwartaal 44,4 miljoen toestellen verkocht; een stijging van 10 procent. De omzet steeg met 19 procent naar 18,2 miljard dollar. Ook in China steeg de gemiddelde verkooprijs van ongeveer 380 dollar naar 410 dollar. Deze stijging is waarschijnlijk te wijten aan de stijging in de verkoop van iPhone smartphones, die relatief duur zijn in aanschaf.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt