iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Verkoop iPhone 6 en iPhone 6 Plus zorgen voor recordwinst bij Apple

Deel artikel

In het gebroken boekjaar 2014/2015 heeft Apple in het eerste kwartaal een recordwinst geboekt. De recordwinst van Apple heeft het Amerikaanse bedrijf vooral te danken aan de forse stijging van de verkoopaantallen van de nieuwe iPhones. Afgelopen dinsdagochtend, lokale tijd, heeft Apple de cijfers over het eerste kwartaal bekend gemaakt.

Het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van de Amerikaanse technologiegigant welke liep tot en met 27 december 2014 heeft Apple de nettowinst zien stijgen met 5 miljard dollar tot 18 miljard dollar. De totale omzet van Apple steeg in dezelfde periode met 17 miljard dollar tot 74,6 miljard dollar. In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar verkocht Apple in totaal 74,5 miljoen iPhones. Dit is een stijging van 46 procent en de stijging is voornamelijk te danken aan de iPhone 6, iPhone 6 Plus en aan China.

De vraag naar Apple-producten steeg naar een recordhoogte volgens CEO Tim Cook. Vooral de vraag naar iPhone 6 en iPhone 6 Plus is extreem hoog. Door de komst van de nieuwe iPhones heeft Apple een recordwinst gemaakt. Het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben ook een keerzijde. Zo is de verkoop van de iPad Air 2 en iPad Mini sterk gedaald. Deze product groep is al het hele jaar een probleem en niet alleen voor Apple ook bij andere fabrikanten van tablets zien ze de verkopen afnemen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt