iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Verbruik mobiele data zit in de lift

Deel artikel

Nederlanders verbruiken steeds meer mobiele data, maar de Autoriteit Consument & Markt (ACM) constateert dat het verbruik nog velen malen hoger had kunnen zijn. Consumenten maken massaal gebruik van apps en mobiele websites en hierdoor verbruiken ze minder data dan de desktopversies van de websites.

In 2014 is het verbruik aan mobiele data bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Alleen al in het vierde kwartaal van 2014 werd er door de Nederlandse consument bijna 19,6 petabyte aan mobiele data verstuurd. Omgerekend komt dit neer op een kleine 20 miljard MB. In het laatste kwartaal van 2013 was het aantal verstuurde petabyte nog slechts 10,3. In de loop van 2014 is het aantal verstuurde data wel afgevlakt.

De extreme groei in het aantal petabyte is voornamelijk te danken aan de komst van het supersnelle 4G-netwerk. De uitrol bij de drie grote telecomproviders in Nederland zijn zo goed als afgerond en hierdoor maken steeds meer Nederlanders gebruik van dit supersnelle en stabiele mobiele netwerk.

Inmiddels maken ruim 4 miljoen consumenten in Nederland gebruik van het 4G-netwerk. Dagelijks internetten deze consumenten veel op hun mobiel of tablet, om bijvoorbeeld filmpjes of muziek te streamen. De komende jaren zullen steeds meer Nederlanders automatisch overstappen op het supersnelle 4G netwerk.

Koop je de iPhone 6 of iPhone 6 Plus dan kun je net als heel veel andere Nederlanders gebruikmaken van het 4G-netwerk. De toestellen van Apple ondersteunen 4G. het is wel zaak om een iPhone 6 Plus abonnement af te sluiten waarmee je gebruik kunt maken van het stabiele 4G-netwerk. Vergelijk hier op de website alle telecomproviders en sluit goedkoop een 4G abonnement af!

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt