iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Vanaf deze week betalen met Apple Pay in VS

Deel artikel

Vermoedelijk is het vanaf deze week mogelijk om te betalen met Apple Pay in diverse winkels in de VS. Meerdere winkels zijn bezig zich voor te bereiden op de komst van het betaalsysteem van Apple. Zo blijkt uit doorgaans betrouwbare bronnen dat medewerkers van Apple Stores zijn begonnen met een cursus voor het betalen met Apple Pay.

Vermoedelijk wordt de dienst op 18 oktober officieel gelanceerd. Uit geruchten komt naar voren dat de drogisterijketen Walgreens vanaf dan begint met het accepteren van betalingen middels de betaaldienst van Apple.

Hoe werkt Apple Pay?

Apple Pay maakt het mogelijk om creditcard gegevens op te slaan in de iPhone 6 of de iPhone 6 plus. Bij het instellingen menu van de iPhone 6 verschijnt een nieuwe sectie voor het beheren van opgeslagen creditcards. Via dit menu kunnen creditcards handmatig worden toegevoegd of kunnen deze gegevens automatisch worden toegevoegd door een foto te maken met de iPhone.

Voor creditcard betalingen kan vervolgens de smartphone gebruikt worden. Om betalingen te verifiëren en beveiligen wordt gebruikt gemaakt van Touch ID. Hierdoor moet bij een betaling de vingerafdruk van de eigenaar van het toestel gescand worden met de vingerafdrukscanner in de iPhone 6. Binnen het instellingen menu is een lijst op te vragen van recente creditcard betalingen.

Vooralsnog wordt de Apple Pay dienst alleen in de VS geïntroduceerd. Op dit moment is het nog niet bekent of de dienst ook in Europa geïntroduceerd zal worden. In Europa zijn betalingen middels een creditcard een stuk minder gebruikelijk. Daarnaast wordt door veel banken al gewerkt aan een techniek die het mogelijk maakt om contactloos te betalen via een pinpas of smartphone.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt