iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Touchscreen iPhone 1 bijna afgeblazen

Deel artikel

Tijdens een conferentie van Vanity Fair, een populair Amerikaans tijdschrift over mode, actuele zaken en popcultuur, heeft Jony Ive gezegd dat het niet veel had gescheeld of de eerste iPhone had geen touchscreen gehad.

Jony Ive, hoofdontwerper bij Apple, geeft aan “Er waren veel redenen en veel verschillende momenten waarop we het touchscreen bijna hadden opgegeven”. Hoewel Ive niet wil aangegeven waarom het Touchscreen bijna was opgegeven mag duidelijk zijn dat de ontwikkeling van de allereerste iPhone zeker niet gemakkelijk was. In 2007 wist een andere hoofdpersoon binnen Apple te vertellen dat tijdens de prestatie van de eerste iPhone, het toestel bijna niet bruikbaar was. Er waren zelfs drie verschillende modellen nodig om dit probleem voor het publiek te verbergen.

Het touchscreen op de eerste iPhone heeft veel betekend voor Apple. Door de Touch wist het bedrijf zich in 2007 te onderscheidden van de marktleiders die tijd; Nokia en Blackberry.

Iphone 6 Plus eerder te groot

Jony verteld verder tijdens de conferentie dat hij en zijn ontwerpteam, dat bestaat uit ongeveer 15 mensen, al jaren geleden een iPhone hebben ontworpen met een groot scherm. Apple gaf in die tijd aan dat een groot scherm te lomp is en niet aan de standaarden van het bedrijf voldoet.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt