iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Touch ID werkt niet meer na updaten iOS

Deel artikel

Op het internet verschijnen steeds meer klachten over het niet werken van Touch ID als de gebruiker iOS 8.3 heeft geïnstalleerd. Touch ID zal voornamelijk niet werken in de App Store volgens de klachten.

Er is wederom een nieuwe versie te downloaden voor iOS en ondanks dat iOS 8.3 heel veel handige functies met zich meebrengt, lijkt de update ook problemen mee te brengen. Op verschillende forums worden problemen gemeld nadat gebruikers iOS 8.3 hebben geïnstalleerd. De meeste gebruikers melden dat Touch ID niet meer werkt in de Apple App Store en ze dus genoodzaakt zijn om het wachtwoord van het Apple ID account in te voeren.

Het is wel opmerkelijk dat Touch ID wel gewoon werkt om de iPhone te ontgrendelen. De problemen met Touch ID doen zich niet alleen voor bij iPhone 6 Plus, vrijwel alle iOS apparaten met een vingerafdrukscanner heeft te maken met het probleem.

Vooralsnog heeft Apple niet gereageerd op de Touch ID problemen. Het is daarom ook nog de vraag wat Apple van plan is om het probleem op te lossen. Waarschijnlijk zal Apple binnenkort wederom een update van iOS vrij gegeven waar de bug uitgevist is.

IOS 8.3 is sinds gisteravond te downloaden via je iOS apparaat. De belangrijkste nieuwe features zijn de 300 nieuwe emoji en voor alle Nederlanders is het vanaf nu ook mogelijk om gebruik te maken van Siri. Daarnaast is het veel makkelijker geworden om te switchen tussen 2G-, 3G- of 4G-netwerken.

Als je geen problemen hebt met het tijdelijk niet werken van Touch ID in de App Store dan kun je iOS 8.3 gerust installeren. Is dit voor jou wel een probleem wacht dan op een update waarbij Apple de bug verwijdert heeft.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt