iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Tips om de levensduur van de batterij te verlengen

Deel artikel

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn nog maar net op de markt, maar iedereen met de nieuwe smartphone komt op een bepaald moment dat de batterij nog maar op 10 procent is en er geen mogelijkheid is om het toestel op te laden. Om de tijd door te komen zonder dat de iPhone 6 (Plus) uitvalt heb ik een aantal tips voor je om de levensduur van de batterij te verlengen.

De levensduur van de batterij bij de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is al aanzienlijk verbeterd. De accucapaciteit van de twee toestellen is aanzienlijk verbeterd, maar de exacte accucapaciteit van de twee toestellen heeft Apple niet bekend gemaakt.

Tip 1: iPhone 6 (Plus) draait op iOS 8 en in het besturingssysteem is een functie opgenomen waarmee je precies kunt zien hoeveel energie een bepaalde app verbruikt. De apps die veel energie gebruiken kun je dus beter per direct afsluiten. Om te kijken welke apps veel energie verbruiken ga je naar ‘instellingen’ > ‘algemeen’ > ‘gebruik’ > ‘batterijgebruik’.

Tip 2: In iOS 8 kun je aangeven dat apps automatisch geüpdatet mogen worden. Door deze functie worden apps zonder dat je het weet op de achtergrond bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kan er zelf voor kiezen om de functie in te stellen. Hierbij kun je aangeven of de update alleen uitgevoerd mag worden met een verbinding via Wi-Fi of ook via het mobiele netwerk. Je kan er zelfs voor kiezen welke apps wel automatisch bijgewerkt mogen worden door naar ‘instellingen’ te gaan en vervolgens naar ‘algemeen’ te gaan en dan te kiezen voor ‘ververs apps op de achtergrond’. Je kan de functie ook helemaal uitschakelen, dit bespaard enorm veel energie want de iPhone is niet telkens opzoeken naar updates.

Tip 3: Open het controlecentrum door vanaf de onderkant van het display naar boven te vegen. In het controlecentrum kun je de helderheid van het display aanpassen. Door de helderheid minimaal in te stellen zal de het display minder energie verlangen en dit komt ten goede aan de levensduur van de batterij.

Tip 4: Zet Bluetooth en Wi-Fi uit. Ben je niet in de buurt van een bekend Wi-Fi netwerk dan zal de iPhone 6 (Plus) iedere keer zoeken naar een Wi-Fi netwerk om verbinding mee te maken. Voor Bluetooth geldt hetzelfde met deze functie wordt de hele tijd gezocht naar beschikbare apparaten om mee te verbinden.

Tip 5: Heb je de iPhone 6 (Plus) de eerste tijd niet nodig en verwacht je geen belangrijk telefoontje of bericht schakel dan via het controlecentrum vliegtuig stand in. Alle verbindingen worden verbroken en je bent tijdelijk niet bereikbaar, maar dit zorgt er wel voor dat de levensduur van de batterij verlengt wordt.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt