iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Terugroepactie iPhone 6 Plus 128 GB mogelijk op komst

Deel artikel

Er is wederom een probleem met de iPhone 6 Plus, al gaat het in dit geval alleen om de versie met 128 gigabyte opslagcapaciteit. Het probleem is waarschijnlijk zo groot dat Apple genoodzaakt is om alle iPhone 6 Plus met 128 gigabyte terug te roepen. Het probleem zou niet op te lossen zijn met een software-update en hierdoor zit er niets anders op dan een terugroepactie op touw te zetten.

Bij de iPhone 6 Plus maakt Apple namelijk gebruik van TLC-flashgeheugen. Bij dit type geheugen worden drie bits per cel opgeslagen, waardoor het geheugen veel effici├źnter is dan bij SLC- en MLC-geheugen. TLC-geheugen is wel een stuk trager met het lezen van de data. Het probleem dat zich zou voordoen bij alleen de 128 gigabyte versie is wanneer een gebruiker meerdere apps op het toestel plaatst de kans bestaat dat het toestel crasht en automatisch herstart wordt. Dit probleem wordt veroorzaakt door het TLC-geheugen en zou niet op te lossen zijn met een software-update.

Alle iPhone 6 Plus modellen maken gebruik van TLC-geheugen maar vooralsnog is alleen bekend dat het probleem zich voor kan doen bij iPhone 6 Plus 128 gigabyte. Volgens Business Korea kan dit wel eens leiden tot een grootschalige terugroepactie bij Apple. Het is niet bekend om hoeveel toestellen gaat maar door het enorme succes kun je wel nagaan dat het om enorm veel exemplaren gaat.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt