iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Telefoongebruik in Nederland

Deel artikel

Waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een telefoon

Bijna heel Nederland is in het bezit van een smartphone. Iedereen met een abonnement mag na een tijdje een nieuwe telefoon aanschaffen. Maar door de ruime keuze van mobiele telefoons en accessoires kunt u vaak door de bomen het bos niet meer zien. Daarom hebben we het in dit artikel een paar tips voor waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe smartphone.

Merk en model

Het belangrijkste en het eerste dat je moet doen tijdens het aanschaffen van een nieuwe telefoon is uitzoeken welke merk je wilt, de meeste mensen weten dit al omdat ze bij het merk van hun voorgaande telefoon blijven. Wanneer je weet welk merk je wilt moet je nog een model kiezen. De meeste gaan voor het nieuwste van het nieuwste zoals de iPhone 8 die binnenkort uitkomt, dit is echter een dure grap hierom gaan andere mensen voor een ouder model. Hier is niks mis mee want ze werken nog steeds goed en je bent goedkoper uit.

Camera

Elke telefoon is voorzien van een camera, zodat je foto’s en video’s kunt maken. Je kunt met elke telefoon van tegenwoorden ook selfies maken en videobellen. Om een telefoon te vinden met een goede camera moet je naar de volgende factoren kijken: het aantal megapixels, diafragma, de sensor en de eventuele aanwezige beeldstabilisatie. Wanneer je van plan bent om veel foto’s te gaan maken moet erop letten dat het toestel genoeg geheugen heeft. Betere foto’s hebben namelijk meer ruimte nodig.

Schermgrootte

Net als bij televisies en monitoren hebben telefoons verschillende groottes schermen, deze wordt uitgedrukt in inches. Een smartphone met een groot scherm is handig wanneer je veel leest, typt en filmpjes kijkt. Het kijkt en werkt niet alleen makkelijker maar een groter scherm heeft een fijner en scherper beeld.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt