iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Telefoonabonnement mogelijkheden

Deel artikel

Kiest u een telefoon bij een traditioneel of sim only abonnement?

Bij het afsluiten van een nieuw telefoonabonnement mag u vaak een nieuwe smartphone uitkiezen. Deze mag u gedurende uw contractperiode bij de provider behouden. Na deze periode neemt de provider contact met u op met de vraag of u het abonnement wilt verlengen. Vaak hangt het antwoord van meerdere factoren af. Denk bijvoorbeeld aan uw maandelijkse budget, uw behoefte naar een nieuwe smartphone en uw tevredenheid over de provider. Het kan zijn dat u toe bent aan iets anders en de markt gaat verkennen. Op een gegeven moment komt u ‘sim only’ tegen en bent benieuwd wat dit inhoudt. U verdiept zich in de stof en u komt tot de conclusie dat dit een ander soort telefoonabonnement is. Dit lijkt u interessant en u overweegt om over te stappen naar een sim only abonnement. Is dit wel zo verstandig?

Het oude, vertrouwde telefoonabonnement

Voordat we verder duiken in sim only willen we eerst nog eens benadrukken wat een traditioneel abonnement voor u kan bieden. Eigenlijk is dit het soort abonnement wat iedereen kent. U betaalt een bedrag van een paar tientjes per maand en u mag een nieuwe smartphone uitzoeken. In ruil daarvoor bindt de provider u voor twee jaar aan dit abonnement. Voorheen was er geen vuiltje aan de lucht en koos iedereen voor een abonnement als opvolger van de prepaid. Tegenwoordig is sim only op de markt gekomen en het lijkt erop dat steeds meer mensen de keuze maken voor een sim only abonnement. Waarom is dat zo?

Nieuwkomer sim only

Zoals aangegeven heeft sim only de laatste jaren furore gemaakt op de abonnementenmarkt voor mobiele telefonie. De grootste reden van dit succes is de maandelijkse lage kosten. Voor een paar euro per maand kan iemand al gebruik maken van een aantal belminuten en MB’s. Veelal is dit tegen dezelfde voorwaarden als bij een traditioneel. Daartegenover kan iemand geen ‘gratis smartphone’ uitzoeken, maar dient diegene deze zelf te betalen. De vraag is nu waar u meer waarde aan hecht? Dient u liever maandelijkse minder kosten te maken voor uw abonnement of wilt u profiteren van het gratis toestel? Bekijk goed uw financiële situatie en beslis aan de hand daarvan wat uw keuze wordt voor het volgende telefoonabonnement.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt