iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Spelletjes zonder app op de iPhone spelen

Deel artikel

In het begin van de iPhone was het nog mogelijk om zonder app een spelletje te spelen. Dit werd vooral gebruikt om bijvoorbeeld een spelletje van Facebook even door te spelen op je telefoon. Alleen al snel ontstond er een ruzie tussen Apple en Flash. Het gevolg hebben we allemaal ervaren. Alle spellen waren ineens niet meer toegankelijk. De gevolgen waren enorm en een aantal spellen werden omgezet tot een iPhone app.

 

HTML 5 maakt spelletjes weer toegankelijk

 

De laatste tijd is er weer een hoop veranderd. Ineens vinden we het fijn als we niet overal een app voor moeten downloaden. Logisch soms speel je een tijdje een spelletje en dan weer niet. Het is dan fijn als je niet voor alles een app nodig hebt. Voor je het weet zit je geheugen vol en kan je geen kant op. Gelukkig maakt HTML 5 de spelletjes weer gewoon toegankelijk. Met HTML 5 heb je geen Flash meer nodig om een gokje te wagen. De spellen kunnen gewoon in de browser van je iPhone gespeeld worden.

 

Facebook spellen vanaf je browser

 

In theorie kan je hierdoor ook je favoriete Facebook spellen weer vanuit je browser spelen. Uiteraard ontstaat hier nog weleens wat discussie om. Er zijn namelijk spelmakers die toch liever willen dat je via de app gaat spelen. Via de Facebook app zijn de spellen helaas nog niet toegankelijk. Je zou dus toch weer de spellen moeten downloaden. Dit is jammer want dankzij HTML 5 kunnen de spellen ook gewoon gespeeld worden vanaf je iPhone.

 

Gokken vanaf je telefoon is ook mogelijk

 

Doordat je geen App meer nodig hebt kan je ook eenvoudig vanaf je iPhone spelletjes spelen voor geld. Blackjack is bijvoorbeeld gewoon op je mobiel te spelen. Je hoeft er geen App meer voor te downloaden. Je speelt de spellen ook nog eens in een officieel online casino met licentie. Dit wil zeggen dat je echt kan gaan gokken voor geld (iets wat in de Appstore niet kan). Je kan meteen kijken hoe goed je bent in het spelletje. Het mooie van Blackjack op je mobiel is dat je het echt overal kan spelen en je er geen App voor hoeft te installeren. Je kan dus gewoon even een gokje wagen bij het busstation. Geld op je account zetten kan gewoon met iDeal. Binnen een paar klikken kan je voor echt geld spelen, nog veel spannder!

 

Steeds meer mogelijkheden zonder de Appstore

 

Dankzij HTML 5 zijn er steeds meer mogelijkheden zonder de Appstore. Je kan steeds meer spellen spelen zonder iets te moeten downloaden. Dit geeft gamemakers ook de ruimte. Ze zijn niet meer verplicht om eerst aan alle strenge eisen te voldoen voordat ze eindelijk een spel mogen maken. De appstore laat helaas regelmatig apps niet meer door omdat ze tegen de regels zouden zijn. Dit probleem is gelukkig verholpen en geeft makers meer vrijheid om hun spellen voor een groot publiek te publiceren.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt