iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Sony verdient aan de iPhone 6 Plus

Deel artikel

Apple loopt natuurlijk binnen na het ongelooflijke succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar het Amerikaanse bedrijf plukt hier niet alleen de vruchten van. Zo verdient Sony ook een lekker zakcentje aan het succes van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het Japanse elektronicaconcern zou per verkocht exemplaar twintig dollar opstrijken.

Dit komt omdat Sony de leverancier is van de camerasensor in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Beide camerasensoren in de nieuwste iPhone is afkomstig van de Japanse elektronicaconcern. Niet alleen Apple maakt gebruik van de sensoren van Sony ook veel andere smartphone fabrikanten kloppen bij het Japanse bedrijf aan voor de sensoren. Sony is namelijk marktleider met ruim 40 procent en nummer twee is OmniVision met slechts 15 procent marktaandeel op het gebied van beeldsensoren.

De smartphones van Sony mogen dan in mindere mate populair zijn, het bedrijf verdient een aardig centje in de telecomindustrie. Sony zou zoveel binnen harken met beeldsensoren dat het van plan is om de TV en telefonietak af te stoten. Het Japanse bedrijf kan de vraag naar de sensoren nog maar moeilijk bijbenen, vooral de vraag van Chinese smartphone fabrikanten is enorm hoog. Omdat Sony de vraag niet aan kan zijn veel fabrikanten genoodzaakt om hun sensoren elders te kopen en dan komen ze automatisch uit bij OmniVision.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt