iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Schaarste zorgt voor stijging van de prijs

Deel artikel

De iPhone 6 Plus is nu ruim een maand in Nederland verkrijgbaar. Vanaf de allereerste verkoopdag is er al een schaarste van de iPhone 6 Plus. Apple heeft zich verkeken op de populariteit van het toestel. Vandaag de dag is het extreem lastig om een iPhone 6 Plus te kopen, waardoor telecom webwinkels het nieuwe toestel ver boven de verkoopadviesprijs verkopen.

Begin oktober kwam Apple met het bericht dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in Nederland tijdelijk minder geleverd zal gaan worden. De levering van de toestellen werd opgeschort tot november. De exacte reden van het opschorten van de levering in Nederland en België is niet officieel naar buiten gebracht. Mondjesmaat komen er nog steeds enkele exemplaren terecht bij telecomproviders en telecom webwinkels. Het nadeel van de te korten is dat sommige webwinkels de prijzen voor losse toestellen flink omhoog gegooid hebben.

Binnen 24 uur geleverd, maar 146 euro duurder

De vraag is groter dan het aanbod. Enkele webwinkels geven aan dat de toestellen pas weer in december uitgeleverd zal gaan worden. De telecom webwinkels die wel mondjesmaat een levering krijgen verkopen de nieuwe iPhones ver boven de verkoopadviesprijs. Door de tekorten lijkt het erop dat ze er een slaatje uit willen slaan. Telecom webwinkels als Studentmobiel.nl en Belsimpel.nl bieden de iPhone 6 Plus 16GB 35 euro duurder aan dan de verkoopadviesprijs. De iPhone 6 16GB wordt bij de genoemde telecom webwinkels zelfs 146 euro duurder aangeboden. De toestellen worden dan wel binnen 24 uur geleverd, maar je bent dan wel stukken duurder uit voor een los toestel.

Vergelijk alle aanbieders voor de goedkoopste prijs

Er zijn enorm veel aanbieders van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Vergelijk iPhone 6 Plus prijzen eerst voordat je een beslissing maakt. Het kan helemaal in deze tijden een flinke besparing opleveren door de prijzen van losse toestellen te vergelijken. Bij de elektronica winkel Media Markt en de telecom winkel Phone House zeggen ze de nieuwe iPhone direct te kunnen leveren zonder dat je er extra voor hoeft te betalen.

Bij de grote Nederlandse telecomproviders, zoals KPN en Vodafone zijn de nieuwe iPhones volop leverbaar. Sluit een telefoon abonnement af en koop het toestel naar keuze voor een gereduceerde prijs. Bij de twee telecomproviders krijg je het toestel naar goedkeuring van je abonnement binnen 2 werkdagen aan huis geleverd.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt