iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samsung maakt zich grote zorgen om explosieve groei Apple

Deel artikel

Begin deze week heeft Apple de kwartaalcijfers van het gebroken boekjaar 2014/2015 bekend gemaakt. In de cijfers is duidelijk te zien dat Apple explosief is gegroeid en dat dit voor het grootste deel op het conto bijgeschreven kan worden aan het ongelooflijke succes van iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Bij Apple lijkt alles voor de wind te gaan maar bij de grootste concurrent Samsung valt het kwartje nu net de andere kant op. Samsung verkeerd in zwaar weer en voornamelijk met de mobiele tak. Het bedrijf heeft verkeerde keuzes in het verleden nu moeten bekopen met een zwaar jaar. De smartphones van Samsung verkopen aanzienlijk minder dan de afgelopen jaren en we kunnen gerust stellen dat menig smartphone van het Zuid-Koreaanse bedrijf geflopt zijn.

Dit is niet het enigste probleem waar Samsung mee te maken heeft het maakt zich namelijk ook grote zorgen om de explosieve groei van Apple in Aziatische landen. Waar Samsung doorgaans het meest populair was, komt Apple nu een groot deel van de markt opeisen. Dit baat Samsung zorgen want zelfs in Samsung’s thuisland is Apple opkomend.

In China is Apple explosief gegroeid en er wordt al gesproken dat Apple meer is dan een smartphone, het is een status symbool. Zonder iPhone, iPad of Apple Watch hoor je er in deze markt niet meer bij. Steve Jobs zei ooit dat Apple meer zou worden dan alleen een fabrikant van gadgets en daar lijkt hij helemaal gelijk in te krijgen.

De keerzijde van het succes van Apple is dat het bedrijf het moeilijk heeft in de tablet markt. Deze markt is krimpende en zal in de toekomst verder gaan krimpen. Het is niet dat Apple alleen de klappen vangt in deze markt want ook Samsung en andere fabrikanten klagen steen en been over de tegenvallende verkoopcijfers van tablets. Er moet wat gebeuren in de tablet markt en Apple zal ongetwijfeld met iets bezig zijn en of dit revolutionair zal zijn moet nog gaan blijken.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt