iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samsung heeft een deel van de omzet in 2014 te danken aan Apple

Deel artikel

ZDNet meldt vandaag dat Apple in 2014 wederom behoort tot één van de vijf belangrijkste inkomstenbronnen van Samsung. ZDNet meldt dit aan de hand van documenten die zijn ingediend bij de Zuid-Koreaanse toezichthouder.

Niet alleen Apple zorgt voor een groot deel van de omzet. Naast Apple behoren ook Ingram Micro en de providers Deutsche Telekom, Sprint en Verizon tot de grootste klanten van Samsung. De vijf bedrijven waren gezamenlijk goed voor 13 procent van de totale omzet van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Apple en de andere bedrijven zorgden voor 22,5 miljard euro aan omzet voor Samsung.

Samsung en Apple liggen al jaren in de clinch met elkaar over patentrechten en ze zijn elkaars grootste concurrent op de smartphonemarkt, maar Samsung is een belangrijke producent voor Apple. De Zuid-Koreaanse fabrikant is onder ander verantwoordelijk voor de productie van de processoren, geheugenchips en de beeldschermen van Apple’s iPhone.

In 2013 behoorde China’s grootste telecomprovider ook nog tot de belangrijkste vijf inkomstenbronnen van Samsung. Maar de telecomprovider heeft in China het marktaandeel flink zien slinken het afgelopen jaar en dat komt door de opkomst van de prijsvechter Xiaomi.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt