iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Saffierschermen was grootste fabel

Deel artikel

De grootste fabel uit alle geruchten met betrekking tot de nieuwe iPhones is dat Apple nooit van plan is geweest om saffier kristal te gebruiken voor de schermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus en dit is het bedrijf uit Cupertino ook in de toekomst niet van plan.

Saffier kristal is ongelooflijk sterk en hiermee zouden de schermen van de iPhones vrijwel onbreekbaar worden. Time heeft onderzoek gedaan naar de geruchten en ze kwamen er al snel achter dat het gebruik van saffier kristal voor de schermen nooit in de plannen bij het produceren van de iPhone 6 en iPhone 6 plus naar voren zijn gekomen.

Zelfs het gerucht dat Apple op het allerlaatste moment heeft afgezien van saffierschermen door productieproblemen is volstrekt onzin. Als Apple gekozen zou hebben voor saffierglas zouden de nieuwe iPhones veel zwaarder worden en dikker, want het zou nooit zo dun gesneden kunnen worden als Gorilla Glass wat het bedrijf nu gebruikt.

Daarnaast zou een saffierscherm veel meer energie vergen waardoor de levensduur van de batterij aanzienlijk korter zou worden. Het is tevens een fabel dat saffier niet kan breken want als het Apple het zou gebruiken bij de iPhone zou het juist krassen tegen gaan maar als je het toestel laat vallen breekt het alsnog.

Een laatst genoemde reden in Times is dat de iPhone nog duurder was geworden dan dat het nu al is. Wanneer Apple saffierglas zou hebben gebruikt zouden de kosten tien keer zo hoog liggen dan wanneer ze Gorilla Glass gebruiken en de extra kosten worden gewoon doorberekend aan de consument.

Apple gebruikt al wel saffierglas voor het afdekken van Touch ID en de cameralens. Maar ook voor de toekomst is het nog niet denkbaar dat Apple saffierglas gaat gebruiken voor haar beeldschermen. Dus het meest besproken gerucht zou niet misstaan in de fabeltjeskrant.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt