iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Saffierscherm was te broos, vandaar een normaal scherm van gehard glas

Deel artikel

In het geruchtencircuit werd er gesproken over het feit dat de iPhone 6 Plus en iPhone 6 uitgerust zal worden met een saffierscherm, maar zoals we uiteindelijk weten heeft Apple bij beide toestellen niet gebruik gemaakt van dit extreem harde mineraal. Een Anonieme bron heeft de Wall Street Journal verteld dat Apple op het laatste moment af zag van een saffierscherm want in plaats dat het materiaal heel strek zou zijn was het heel broos.

Het is wel frappant dat Apple op het laatste moment nog tientallen miljoenen Gorilla Glass schermen kon regelen als ze echt op het laatste moment af hebben gezien van saffierschermen. De iPhone 6 Plus en iPhone 6 hebben nu geen saffierscherm waarop wel alle hoop gevestigd was maar waarschijnlijk is Grollia Glass sterker dan een saffierscherm.

Uit verschillende tests is gebleken dat een saffierscherm heel broos was. Bij het minste en geringste zou het scherm al barsten. Bij een valtest barstte het saffierscherm veel eerder dan bij een Gorilla Glass scherm. Terwijl saffier juist extra sterk behoort te zijn en meer krasbestendig moet zijn.

De saffierleverancier van Apple, GT Advanced heeft afgelopen maandag faillissement aangevraagd. Dit heeft de leverancier moeten doen omdat een laatste betaling aan GT Advanced niet is voldaan. De anonieme bron meld aan de Wall Street Journal dat Apple deze betaling niet heeft gedaan. In totaal zou Apple 578 miljoen dollar betalen aan GT Advanced, maar volgens de anonieme bron heeft Apple maar 439 miljoen dollar betaald. De laatste betaling zou het bedrijf nodig hebben om de nieuw gebouwde fabriek te bekostigen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt