iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Redenen waarom groter beter is als het aankomt op smartphones

Deel artikel

De afgelopen jaren zijn de schermformaten van smartphones steeds groter geworden en dat doen smartphone fabrikanten niet zomaar. Het groter worden van de schermen heeft een goede reden. Vrijwel iedereen is in het bezit van een smartphone en wij doen met zijn allen meer dan ooit te voren op onze mobiele telefoon. Doordat we steeds meer doen met de smartphone willen wij een goede weergave hebben van de content, groter mag van alle consumenten maar we houden nog steeds van een slank en compact ontwerp. Lees hier de 6 voordelen van een groter scherm.

1. Goede multimedia-ervaring

De huidige beeldschermen van de smartphones bieden een veel betere ervaring als het gaat om het bekijken van films, foto’s surfen op het internet of het spelen van mobiele games. Ze hebben tegenwoordig een hogere resolutie en er zijn meer pixels verpakt in de foto’s, films en mobiele games. Met een groter beeldscherm en hogere resolutie van de schermen wordt alles nog scherper en realistischer.

2. Ideale reisgenoot

De smartphone wordt dagelijks gebruikt, zelfs in de auto als TomTom en dan is een groot scherm van onschatbare waarde, want zo mis je geen afslag. Door de grotere schermformaten zijn de kaarten makkelijker te lezen vanaf een afstand en kan er een beter beeld verkregen worden van dingen in de buurt zoals straat informatie, bezienswaardigheden en eetgelegenheden. Dit alles maakt een smartphone met een groot beeldscherm tot de ideale reisgenoot.

3. Maak betere foto’s

Foto’s bekijken op een groter beeldscherm met een betere resolutie geeft een goede kijk ervaring maar een groot beeldscherm heeft ook als voordeel dat je makkelijker foto’s en video’s kan nemen. Door het grotere beeld heb je een beter zicht op wat er allemaal op het shot komt te staan. Eenmaal de perfecte foto genomen dan heb je met een groot beeldscherm direct de mogelijkheid om met de foto’s te pronken. Of wat te denken van een selfie? Met een groot beeldscherm maak je altijd een goede selfie.

4. Het is je tweede scherm

Televisie programma’s bieden steeds vaker en meer de mogelijkheid aan om een smartphone of tablet als tweede scherm te gebruiken. We krijgen dan andere beelden van het programma te zien dan dat er op televisie uitgezonden wordt. Ook kijken we massaal steeds meer programma gemist en live streams van tv programma’s. Niemand kan zeggen dat zij dit niet doen want ook YouTube valt onder je tweede scherm.

5. Een betere gebruikerservaring

Grotere beeldschermen bieden je een betere gebruikerservaring. Doordat het scherm groter van formaat is wordt de content beter afgebeeld en kan je makkelijker en sneller schakelen tussen de verschillende applicaties.

6. En in het geval dat niet genoeg was

Consumenten hebben zelf aangegeven dat ze grotere beeldschermen bij de smartphones willen. Niet iedereen is het eens met het alsmaar groter worden van de beeldschermen maar als er om gevraagd wordt kunnen de smartphone fabrikanten er niet meer omheen. Bijna alle smartphone fabrikanten hebben nu een smartphone in de gelederen die een groter beeldscherm heeft dan 5 inch. De verwachting is dat de beeldschermen niet nog groter worden want dan kom je al snel uit bij de mini tablets, deze apparaten hebben minimaal een beeldscherm van 7 inch.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt