iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Prepaid simkaart

Deel artikel

Wat zijn de voordelen van een Prepaid kaart?

Tegenwoordig heb je allerlei verschillende abonnementen, maar is het niet voordeliger en handiger om te kiezen voor een prepaid simkaart? In deze tekst zullen wij je wat vertellen over de voordelen van een prepaid simkaart.

Wat is een prepaid simkaart?

Een prepaid simkaart is een klein (sim)kaartje die je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon, bijvoorbeeld je smartphone, IPhone of een ander toestel.  Met dat kaartje krijg je toegang tot het netwerk van een provider die jij hebt uitgekozen. Eenmaal verbonden, dan kan je meteen bellen en gebeld worden, sms’en en internetten.

Als je zo’n prepaid simkaart wil kopen kan dat zowel online als in een fysieke winkel. Het woord prepaid geeft al van tevoren weg wat het betekent: v

an tevoren betalen. Je betaalt vooraf voor een opwaardeercode, welke je kunt kopen bij supermarkten, tankstations belwinkels of via internet. Deze opwaardeer-code kun je vervolgens activeren op je mobiele telefoon zo dat enkele seconden later je beltegoed is opgewaardeerd.

Tegenwoordig hoor je regelmatig dat er iemand is die weer een flink bedrag over zijn telefoonabonnement is, en waardoor hij/zij een torenhoge rekening heeft gekregen. Wanneer je met een prepaid simkaart je bundel op maakt, blokkeert de telefoonverbinding en kan je niet meer bellen en internetten. Geen kosten achteraf dus. Een perfecte oplossing wanneer je wilt dat je kind bereikbaar is en de kosten in de hand wilt houden.

Helaas is het wel zo dat als je geen tegoed heb, dat je dan ook niet kan bellen. Zorg er dus voor dat er voldoende geld op staat, zodat je altijd kan bellen, dus ook in nood.

Hopelijk ben je in deze tekst voldoende geïnformeerd over de voordelen van een prepaid. Er zijn natuurlijk nog meer voordelen, maar er zijn ook nadelen. Wat je het beste kan doen is gaan vergelijken welke prepaid het best bij jou past en die kopen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt