iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Overstappen van Android naar iPhone nu vastgelegd in handleiding

Deel artikel

Nu Apple een iPhone phablet in het assortiment heeft, verwacht het Amerikaanse bedrijf dat een grote hoeveelheid Android gebruikers over zal gaan stappen naar iOS. Om de overstappers te helpen bij het overstappen naar iOS heeft Apple een speciale handleiding online gezet op de officiële website van Apple. Het is de eerste keer dat Apple een dergelijke handleiding hiervoor speciaal geschreven heeft.

De speciale pagina verscheen in de nacht van maandag op dinsdag en in de handleiding legt het Amerikaanse bedrijf uit hoe je als Android gebruiker contacten, agenda’s en foto’s kunt synchroniseren.

De pagina komt niet geheel onverwachts want in een eerder stadium stelde CEO Tim Cook al dat hij verwacht dat veel Android gebruikers nu zullen gaan overstappen door de komst van iPhone 6 Plus. Zoals iedereen weet is dit de grootste iPhone ooit geproduceerd, het heeft een beeldschermdiagonaal van 5,5 inch.

Doordat iPhone 6 Plus uitgerust is met een groter beeldscherm zal het toestel moeten concurreren met een groot aantal Android toestellen van onder andere Samsung, LG en HTC. Frapant aan de handleiding is dat Apple voor het synchroniseren van foto’s en data verwijst naar apps van derden. Apple heeft zelf dus geen applicaties ontwikkeld die de Android gebruiker helpen over te stappen naar iOS.

Apple adviseert daarnaast om vooral zelf te zoeken naar een app voor het maken van een back-up. De Amerikaanse tech gigant geeft aan dat deze eenvoudig op te zoeken zijn in de Apple App Store en als je de gewenste app gevonden hebt kun je hem installeren op je iPhone 6 Plus.

Komst iPhone 6 Plus moet Apple marktaandeel terug geven

De afgelopen jaren heeft Apple het wereldwijde marktaandeel van de iPhone licht zien dalen. In het tweede kwartaal van 2014 daalde het aandeel tot 12 procent en de grootste concurrent van Apple Samsung heeft bijvoorbeeld een wereldwijd marktaandeel van 25 procent.

Door de komst van de grotere iPhone zal het marktaandeel van Apple waarschijnlijk weer stijgen want de consumenten over de hele wereld zitten met smart te wachten op de komst van een iPhone met een groter beeldscherm. Voorheen konden consumenten niet terecht bij Apple voor een smartphone met een beeldscherm groter dan 5 inch en nu iPhone 6 Plus een 5,5 Retina HD Display heeft verwacht men bij Apple dat veel gebruikers van Android zullen overstappen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt