iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Omzet van Apple in derde kwartaal beter dan voorspeld

Deel artikel

Maandag heeft Apple de cijfers bekend gemaakt van het derde kwartaal. Uit de cijfers blijkt dat het bedrijf meer iPhones heeft verkocht dan vooraf gedacht werd. De omzet van het Amerikaanse bedrijf steeg naar 42,12 miljard dollar. Vooraf werd een omzet verwacht van 39,9 miljard dollar, in totaal verkocht Apple in het derde kwartaal maar liefst 39,9 miljoen iPhones. Dit is een record voor het bedrijf en dat heeft vooral te maken met de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

CEO Tim Cook staat versteld van de verkochte aantallen iPhones en hij staat ook versteld van de omzet van het bedrijf. Maandag gaf Tim Cook aan dat het voor 2014 een enorme groei aan zit te komen en dat heeft vooral te maken met de populariteit van de twee nieuwe iPhones. Voor het einde van 2014 wil Apple tussen de 70 en 80 miljoen nieuwe iPhones verkocht hebben en ze zijn goed op weg om deze aantallen te halen.

De komst van de nieuwe iPhones heeft ook een keerzijde. Apple ziet de verkopen van de iPad en iPod steeds verder terug dringen. Vorige week donderdag presenteerde Apple nog twee nieuwe iPads en vooral de iPad Air 2 moet de verkoop van de tablet uit het slop halen.

De exacte verdeling tussen de verkochte iPhones is niet bekend gemaakt door Apple. Het betreft het derde kwartaal dus dit betekent dat alleen de verkopen van maand september nog zijn meegenomen bij de cijfers.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt