iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Nu ook WhatsApp in browser voor iPhone gebruikers

Deel artikel

Eerder dit jaar bracht WhatsApp de functionaliteit naar buiten, die het mogelijk maakte om de populaire berichtendienst te gebruiken in een webbrowser. De functionaliteit was tot vandaag alleen nog maar mogelijk voor Android of Windows Phone gebruikers, maar vandaag heeft WhatsApp de functionaliteit ook beschikbaar gemaakt voor gebruikers van iOS.

Via WhatsApp Web is het mogelijk om de berichtendienst te gebruiken in een browser op bijvoorbeeld een laptop, computer of tablet. Via de webbrowser kunnen berichten worden gestuurd, net als je gewend bent bij de app. Tot vandaag was deze extra functie alleen mogelijk voor Android of Windows Phone gebruikers.

Om ook op iOS gebruik te maken van deze functie is het nodig om deze te activeren via het instellingen menu van WhatsApp. Vervolgens dient op een browser naar https://web.whatsapp.com/ gesurft te worden, waarna een QR code met de smartphone gescand moet worden. Na inloggen is het nodig dat de telefoon een internet verbinding blijft behouden. Dit heeft te maken met de manier waarop WhatsApp zijn berichten verwerkt.

Berichten die ontvangen worden, worden namelijk niet op servers van WhatsApp opgeslagen, maar op de smartphone van de ontvanger zelf. Om dus berichten te kunnen ontvangen en versturen dient de smartphone online te blijven.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt