iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Nieuwe muziekdienst Apple

Deel artikel

Apple heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC zijn nieuwste muziekdienst onthuld. De muziekdienst krijgt de toepasselijke naam Apple Music en is gebaseerd op Beats Music. In 2014 nam Apple de koptelefoonproducent over en hieruit is nu Apple Music ontstaan.

De nieuwe dienst van Apple is niet baanbrekend, want het biedt streaming muziek aan zoals ook Spotify en Deezer onder andere doen. Echter is Apple van plan de markt volledig te veranderen. Het bedrijf hoopt zich te onderscheiden met behulp van artiesten, die zelf gemaakte playlists gaan samenstellen zodat een ieder na de favoriete muziek van zijn of haar idool kan luisteren. Via Connect kun je bijvoorbeeld luisteren naar wat Drake de beste muziek van het moment vindt. Ook kun je foto’s en video’s bekijken die de artiesten met fans delen.

De dienst For You selecteert muziek op basis van jou vooraf ingestelde muzikale interesses. Verder kun je ook 24-uur per dag luisteren naar het radiostation Beats 1. Dit radio station zal afwisselend vanuit Londen, New York en Los Angeles aan het draaien gehouden worden. De radio uitzending zal altijd live te luisteren zijn.

Apple Music komt op 30 juni beschikbaar en zal standaard onderdeel uitmaken van de muziekapp. Apple Music gaat per maand ongeveer 10 euro kosten, waarvan de eerste drie maanden gratis zijn. In het najaar komt Apple ook met de muziekdienst naar Android.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt