iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Nederlanders claimen massaal schade aan smartphones

Deel artikel

Het Verbond van Verzekeraars heeft de alarmbellen laten rinkelen over grootscheepse fraude door Nederlanders voor het claimen van schade aan de smartphone. Volgens het Verbond van Verzekeraars heeft het massaal claimen van schade alles te maken met de komst van de nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus, die vanaf morgen in Nederland te koop zal zijn.

Bij de afdeling Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) komen de laatste weken verontrustende signalen binnen dat er ineens opvallend veel schademeldingen binnenkomen aan smartphones. Het Verbond van Verzekeraars heeft alle verzekeraars in Nederland gewaarschuwd om extra alert te zijn om de schademelding, want de kans is aanwezig dat het om fraude gaat.

Het Verbond van Verzekeraars is niet met exacte cijfers over het aantal schademeldingen naar buiten gekomen maar er mag aangenomen worden dat het om duizenden extra claims gaat. Dat het aantal schade claims juist nu omhoog schiet is niet nieuw, want ook bij eerdere releases van een nieuwe iPhone schoten de schademeldingen explosief omhoog. Het Verbond van Verzekeraars zegt hierover; de iPhone is een gadget waarover veel gebruikers direct willen beschikken. Om de iPhone te financieren meld een grote groep gebruikers schade aan en zo wordt de verzekeraar getild.

Het extra claimen van schade aan huiselektronica en inboedel stijgt niet alleen explosief wanneer er een nieuwe iPhone gelanceerd wordt, ook bij de lancering van de Samsung Galaxy S worden er meer schademeldingen ontvangen.

Stijging meldingen explosief na lancering iPhone 6 (Plus)

Al jaren is er gesteggel omtrent de smartphone verzekering, want verzekerden melden al heel snel dat het toestel niet meer te gebruiken is, waardoor ze een vergoeding ontvingen voor de geleden schade. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben doordat het heel simpel was om schade aan de smartphone te claimen het schadebehandelingsproces met succes aangepast.

Maar sinds 9 september jl. is het aantal claims explosief gestegen en dat alles heeft te maken met de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het goedkoopste toestel is verkrijgbaar vanaf 699 euro en het duurste toestel kost maar liefst 999 euro en hierdoor wordt het CBV overspoeld met claims, meld de zegsman van het Verbond van Verzekeraars.

Het Verbond heeft de verzekeraars aangespoord om de juiste vragen te stellen wanneer er schade gemeld wordt aan de smartphone. Als de vraag gesteld wordt of de smartphone opgestuurd kan worden, schrikt dit fraudeurs af en betaalt de verzekeringsmaatschappij niet het nieuwe speeltje voor hun klant.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt