iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit moet je doen als je iPhone waterschade heeft

Deel artikel

Een telefoon is voor veel mensen een soort derde ledemaat. De telefoon is altijd bij je en echt een verlengstuk van het leven. De iPhone gaat dat bij veel mensen ook overal mee naartoe. Helaas kan het gebeuren dat je iPhone onderweg waterschade oploopt. Je laat deze bijvoorbeeld in het toilet vallen wanneer deze nog in je kontzak verblijft of je laat er bijvoorbeeld een glas drinken overheen vallen. Wat moet je nu doen?

Waterschade is wellicht wel de meest voorkomende soort schade bij telefoons. In tegenstelling tot wat veel mensen denken betekent waterschade niet meteen dat jouw telefoon stuk is. Het is goed om te weten dat de eerste paar minuten na de waterschade heel bepalend zijn voor het leven van jouw iPhone. Lees daarom hier wat je moet doen als jouw iPhone in contact is gekomen met water of andere vloeistof.

Haal hem eruit!
Wanneer jouw iPhone ergens in is geplonsd sta je waarschijnlijk eerst een paar secondes geshockeerd naar dit tafereel te kijken. Toch is het belangrijk om snel te handelen en jouw telefoon zo snel mogelijk op te duiken. Hoe langer jouw telefoon in het water ligt hoe kleiner de kans dat deze nog gaat werken. Pak hem dus snel!

Zet de iPhone uit
Als jouw telefoon nog aanstaat, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk uit te zetten. Anders bestaat er namelijk de kans dat je kortsluiting veroorzaakt. Wanneer er kortsluiting in de iPhone ontstaat is de kans vrij aanwezig dat er schade is aan het moederbord, dit betekent dat jouw iPhone zo slecht eraan toe is dat deze vaak niet te repareren is. Zet dus meteen je toestel uit!

De iPhone laten drogen
Nu jouw telefoon uitstaat en zich weer begeeft op het vaste land is het belangrijk dat je de telefoon zo spoedig mogelijk droog krijgt. Anderzijds kan het namelijk zo zijn dat onderdelen van de telefoon slijten of zelfs gaan roesten. Als je de achterkant van je telefoon kunt verwijderen en de batterij eruit kunt halen dan is het verstandig dit te doen. Hoe meer lucht er namelijk bij de telefoon kan, hoe beter deze de mogelijkheid heeft om te drogen. Verder kun je natuurlijk ook jouw simkaart verwijderen om deze in een andere telefoon te doen.

Laat je telefoon drogen
Ken je die pakjes gel die altijd in schoenendozen zitten? Verzamel zo veel mogelijk van deze. Leg je telefoon in een afgesloten doos met veel van deze zakjes. Dit zal ervoor zorgen dat je telefoon snel opdroogt. Mocht je deze niet voorhanden hebben, dan werkt ongekookte rijst ook goed. Het duurt wel een tijdje tot jouw telefoon droog is, zo’n etmaal tot drie dagen.

Doet hij het nog?
Als jij jouw telefoon een tot drie dagen hebt laten drogen kun je nu proberen deze aan te zetten. Als jouw telefoon aangaat dan heb je geluk, je telefoon doet het gewoon nog. Mocht deze niet meer aangaan dan heb je minder geluk en is jouw telefoon helaas toch kapot. In dit geval kun je met jouw telefoon naar een iPhone reparatie bedrijf gaan. Wellicht kunnen zij jouw iPhone nog maken. Mocht dit niet zo zijn, dan is het misschien een schrale troost om te weten dat jij vaak korting krijgt op een nieuwe telefoon bij inlevering van jouw oude model.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt