iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Meer dan 800 miljoen gebruikers WhatsApp

Deel artikel

Over de hele wereld heeft WhatsApp nu ruim 800 miljoen gebruikers, die actief gebruik maken van de gratis berichtendienst. Dit bericht is door medeoprichter Jan Koum afgelopen zaterdag gemeld op zijn Facebookpagina. Al sinds jaar en dag is WhatsApp razend populair als berichtendienst en in het tempo zoals het nu gaat krijgt WhatsApp iedere vier maanden ongeveer 100 miljoen nieuwe gebruikers.

Vorig jaar kwam WhatsApp nog in opspraak omdat het overgenomen werd door Facebook. Veel mensen gaven aan dat ze liever op zoek gingen naar een nieuwe berichtendienst zoals Telegram, maar een jaar later blijkt dat de meeste mensen gewoon gebruik zijn blijven maken van WhatsApp. In Nederland zijn er ongeveer 10 miljoen actieve WhatsApp gebruikers en ook in Nederland groeit het aantal gebruikers nog steeds.

Vorig jaar werd WhatsApp voor circa 22 miljard dollar overgenomen door Facebook en heel veel mensen zeiden destijds dat ze liever gebruik gingen maken van een andere berichtendienst. Als je in het bezit bent van een iPhone 6 Plus dan kun je bijvoorbeeld gebruik maken van iMessage, al werkt dit alleen tussen iOS apparaten, dan moet degene met wie je wilt chatten wel beschikken over een iPhone of iPad. Toch is WhatsApp veel makkelijker want je kunt tussen verschillende systemen gratis berichten versturen, dit kan niet als je alleen gebruik maakt van iMessage.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt