iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Marktaandeel Apple stijgt in de hele wereld

Deel artikel

In het thuisland van LG en Samsung, Zuid-Korea valt de iPhone 6 Plus ontzettend goed in de smaak. Eerder wisten we al te melden dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus goed verkoopt in de Aziatische landen maar Apple zorgt met de twee nieuwe iPhones wel voor een unicum. Het is namelijk het eerste bedrijf van andere afkomst dat erin slaagt om een marktaandeel te behalen van meer dan 20 procent in het thuisland van LG en Samsung.

Apple heeft de iPhone 6 en iPhone 6 Plus voorzien van een groter beeldscherm en dat is mogelijk de sleutel tot succes geweest in Zuid-Korea. De toestellen hebben namelijk respectievelijk een beeldschermformaat van 4,7 inch en 5,5 inch. Dit is aanzienlijk groter dan de voorgaande generaties van de iPhone. Het vergroten van het beeldscherm formaat heeft er toe geleid dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in de smaak zijn gevallen.

Aan het einde van 2014 had Apple in Zuid-Korea een marktaandeel geclaimd van 33 procent, dit is meer dan het dubbele dan Apple had voor de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Nog nooit eerder heeft een buitenlandse fabrikant het geflikt om een marktaandeel van meer dan 20 procent te behalen. Samsung blijft in het thuisland wel de grootste fabrikant met 46 procent maar zag het totale aandeel dalen met ruim 14 procent. LG bezit nog maar een marktaandeel van 14 procent.

De nieuwe iPhones zijn niet alleen ongekend populair in Zuid-Korea maar ook in Japan is de iPhone 6 en iPhone 6 Plus enorm geliefd. In dit land heeft Apple maar liefst 51 procent marktaandeel, terwijl Sony in het thuisland haar aandeel juist zag zakken met ruim 13 procent. In China doet Apple het ook goed. In dit land staat Apple nu op een marktaandeel van 12 procent. Xiaomi heeft hier het grootste aandeel namelijk 18 procent en op de tweede plaats komt Lenovo met 13 procent van de markt. In China liggen de verschillen niet heel ver van elkaar.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt