iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Maak je telefoon goed schoon

Deel artikel

Heb je enig idee hoeveel bacteriën er op jouw mobiele telefoon zitten? Waarschijnlijk wist je al wel dat telefoons ‘vieze dingen’ zijn, maar wist je ook dat iedere vierkante centimeter van je smartphone zo’n 25.000 bacteriën bevat? Dit maakt jouw telefoon dus een van de smerigste dingen waarmee je dagelijks in contact komt. Reden te meer dus om jouw telefoon zo nu en dan grondig schoon te maken en het aantal bacteriën te reduceren.

Het is natuurlijk niet gek dat jouw mobiele telefoon zo vies is. Je gebruikt hem meerdere keren per dag en je legt hem op plekken die niet al te zuiver zijn.

Hoe maak je je telefoon schoon?

Het schoonmaken van je telefoon is een simpel klusje. Begin met het verwijderen van stof en vuiltjes, deze zijn vooral te vinden bij de ingang van je mirco-usb-draadje of het gaatje waar de oortjes in gaan. Je kunt dit doen door er in te blazen maar als je het echt goed wilt doen, gebruik je een stofzuigerje of spuitbus met perslucht. Zorg er wel voor dat er geen water in terecht komt!

Als je je telefoon kunt open maken, dat wil zeggen het achterkantje er af, is het ook raadzaam om de binnenkant voorzichtig schoon te maken. Maar pas op dat je de batterij niet beschadigd.

Pak een doekje en poets!

De behuizing van je mobiele telefoon en het scherm kun je het beste schoonmaken met een doekje en antibacteriële spray. Door een microfiber doekje te gebruiken voorkom je krassen die je wel kan maken met een theedoek of met je mouw. In de meeste telefoonwinkels zijn er speciale setjes te koop om je telefoon schoon te maken.

Wanneer jouw telefoon er weer zo goed als nieuw uitziet, kun je er voor kiezen om er beschermende folie op te plakken. Hiermee bescherm je het scherm tegen krassen en slijtage.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt