iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Lek in iOS versie 9 geeft onbevoegden toegang tot contacten en gallerij

Deel artikel

In een video die op YouTube is gezet door Jose Rodriguez wordt een lek in iOS 9 getoond, die het mogelijk maakt om contacten en foto’s in te zien op een iPhone die vergrendeld is. Het lek is alleen van toepassing op devices die vergrendeld zijn met een pincode, gebruikers die een wachtwoord gebruiken hoeven zich geen zorgen te maken.

Een soortgelijk lek werd ongeveer 2 jaar geleden ook al ontdekt door Jose, toen was iOS 6 kwetsbaar. Nu blijkt dat iOS 9, ondanks intensief testen door Apple, wederom kwetsbaar is met een lek. In de video zien we Jose vier keer een foutieve pincode invoeren, bij poging nummer vijf worden drie cijfers ingevoerd waarna lang op de homebutton wordt gedrukt. Hierop wordt Siri, de spraak assistent van Apple, geopend waarna toegang verkregen kan worden tot contactpersonen en foto’s.

Diverse bronnen op internet bevestigen het lek, maar alleen voor devices die vergrendeld zijn met een pincode. Het lek lijkt gedicht te zijn in de nieuwe testversie van iOS 9.0.1, deze wordt door Apple deze ochtend uitgerold.

https://www.youtube.com/watch?v=_giVIDKwRr4

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt