iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Laadtijd iPhone 6 Plus enorm

Deel artikel

De iPhone 6 Plus heb ik nu ruim een week in mijn bezit en het toestel bevalt ontzettend goed. De overstap van iPhone 5s naar een iPhone 6 Plus is een grote vooruitgang en met de nadruk op groot. Ik had in eerste instantie niet verwacht dat de iPhone 6 Plus ondanks zijn formaat zo prettig in de handen zal liggen. De vormgeving is natuurlijk tot in de puntjes uitgedacht door het design team maar ik kon het pas geloven toen ik eindelijk de iPhone 6 Plus zelf in handen kreeg.

De twee nieuwe iPhones staan hun mannetje in de hevige concurrentiestrijd in smartphoneland. Het is niet gek dat de twee nieuwe toestellen van Apple ontzettend veel aandacht vergaren want overal waar ik kom kijken mensen toch wel verbaast naar mijn iPhone 6 Plus. De meest gehoorde reactie is WAUW, is dat ‘m.

Ik ben uitermate tevreden met mijn iPhone 6 Plus. Vooral omdat de levensduur van de accu enorm verbeterd is ten opzichte van mijn iPhone 5s. Mijn vorige toestel moest ik minimaal één keer per dag aan de lader leggen en bij intensief gebruik soms wel twee keer. De iPhone 6 Plus heeft mij echt verbaasd want ik kan nu bijna twee volle dagen met mijn iPhone voordat het toestel helemaal leeg is. Ik moet er eerlijk bij vertellen dat ik goed in de gaten hou welke apps veel energie vergen en ook zorg dat ik niet overal en altijd mijn Wi-Fi en Bluetooth aan heb staan.

Wat mij ook verbaast heeft is dat de laadtijd van de iPhone 6 Plus enorm lang is. Ik heb al van meer mensen vernomen dat de iPhone 6 Plus veel langzamer oplaad dan iPhone 6. de iPhone 6 Plus heeft een grotere accu maar het heeft dezelfde USB oplader als de iPhone 6 en hierdoor is de laadtijd van de iPhone 6 Plus veel langer. Na enig onderzoek ben ik erachter gekomen dat de specificaties van de USB aansluiting meer stroom kan verwerken. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de iPad oplader mogelijk gebruikt kan worden als oplader maar dit wordt vooralsnog afgeraden omdat Apple niet heeft gereageerd of de iPad lader gebruikt mag worden bij de iPhone 6 Plus. De laadtijd zal dan wel aanzienlijk verkort worden.

Als er een reactie komt van Apple dan laat ik dat natuurlijk zo snel mogelijk weten, tot die tijd moet ik nog maar geduldig wachten tot mijn iPhone 6 Plus volledig is opgeladen terwijl ik lig te slapen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt