iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Kostprijs berekening toont dat iPhone 6 Plus slechts 168 euro kost om te maken

Deel artikel

Onderzoeksbureau IHS bekijkt elk jaar hoeveel een nieuwe iPhone ongeveer kost om te produceren. Bij het onderzoek naar de kostprijs wordt alleen gekeken naar de kosten van de onderdelen en niet naar de kosten voor research en development voor de nieuwe iPhone.

Dit jaar heeft het onderzoeksbureau IHS wederom een kostprijsberekening gemaakt van de iPhone 6 Plus en hieruit is naar voren gekomen dat de iPhone 6 Plus slechts 168 euro kost om het te maken. Opvallend is dat de iPhone 6 Plus maar 13,73 euro duurder is om te maken dan de kleinere iPhone 6. Hierbij is gekeken naar de iPhone 6 Plus met een opslagcapaciteit van 16GB.

De iPhone 6 Plus heeft een kostprijs van 168 euro, zonder voorbereidingskosten, en het toestel heeft een verkoopprijs van 799 euro. Een snel rekensommetje schotelt ons voor dat Apple een winst van 631 euro maakt als alleen de kosten voor alle onderdelen en de productie meegenomen worden. Apple maakt op de iPhone 6 Plus ongeveer een brutowinst van 70 procent.

Volgens Andrew Rassweiler van IHS is Apple altijd al goed geweest in het aanbieden van high-end smartphones waarbij consumenten staan te popelen om het toestel aan te schaffen, ondanks de hoge vraagprijs.

Het duurste onderdeel van de iPhone 6 Plus is het Retina HD Scherm, kosten 40,86 euro. Terwijl de kosten van het 4,7 inch model liggen op 35,02 euro. Een ander groot verschil tussen de kosten van de twee modellen is de camera. Respectievelijk 9,73 euro en 8,56 euro voor iPhone 6 Plus en iPhone 6. Het verschil in kosten voor de camera komt omdat de iPhone 6 Plus is uitgerust met optische beeldstabilisatie en de iSight camera van iPhone 6 niet.

Kosten voor iPhone 6 Plus

5,5 inch Retina Display – 40,86 euro
A8-chip – 15,57 euro
Camera – 9,73 euro
2900mAh batterij – 3,58 euro
Productiekosten  – 3,50 euro

Totale kostprijs 168 euro

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt