iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Je Suis Charlie App nu te downloaden in App Store

Deel artikel

CEO Tim Cook heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de applicatie van Je Suis Charlie met voorrang is goedgekeurd. Met de app kunnen iPhone gebruikers zich solidair tonen met de gebeurtenissen in Parijs van een week geleden. De slogan Je Suis Charlie is sinds afgelopen week veel gebruikt onder mensen. De slogan is in het leven gekomen na de aanslag op het Charlie Hebdo kantoor. De applicatie die nu in de App Store te downloaden is zorgt ook voor ophef.

Een Franse start-up heeft de applicatie ontwikkeld en het is voornamelijk bedoeld om mensen over de hele wereld in de gelegenheid te stellen om zich solidair te tonen met de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. De applicatie heeft ook de nodige kritiek gekregen, want zodra je jezelf solidair toont met Je Suis Charlie wordt ook meteen de locatie van de persoon zichtbaar. Dit kan volgens de critici zorgen voor gevaarlijke situaties waarbij mensen die zich solidair tonen zelf het gevaar lopen. Zo heeft een Nederlandse IS-strijder persoonlijk opgeroepen dat hij alle mensen die solidair zijn met Je Suis Charlie het volgende doelwit zijn.

Als je de applicatie download uit solidariteit en je opent de app Je Suis Charlie dan verschijnt de locatie van de gebruiker in beeld plus een teller die bijhoudt hoeveel mensen solidair zijn aan Je Suis Charlie. Wil je zelf ook solidair maken aan Je Suis Charlie dan druk je gewoon op de knop ‘Je Suis Charlie’ in de app, maar je locatie komt er direct bij te staan. Inmiddels hebben al meer dan 111.000 mensen zich via de applicatie solidair aan Je Suis Charlie gemaakt. De teller is nog steeds lopende dus waar dit zal eindigen is niet duidelijk.

CEO Tim Cook heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat de applicatie met voorrang in de App Store werd opgenomen. Normaliter duurt het 10 tot 15 dagen voordat een applicatie opgenomen wordt in de App Store. De Franse start-up wilde niet zo land wachten en hebben Tim Cook benadert via een mail waarin ze hebben gevraagd of de applicatie voorrang kon krijgen. Een assistent van Tim Cook heeft volgens de Franse Publicatie Nice-Matin binnen tien minuten gereageerd op het verzoek en niet heel veel later was de applicatie te downloaden in de App Store.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt