iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

iPhone opladen met een USB stopcontact!

Deel artikel

De stopcontacten van nu

Nog niet zo heel lang geleden is er een nieuw soort stopcontact verschenen op de Nederlandse markt, het gaat om een stopcontact met een USB aansluiting. Het USB stopcontact is ontworpen doordat het smartphone gebruikt in de laatste jaren erg omhoog is gegaan en dus ook het gebruik van USB kabeltjes die hierbij horen. Ook worden er veel tablets en andere apparaten gebruikt waar een USB kabeltje bij hoort om het apparaat mee op te laden. Voor het opladen van de smartphone in een normaal stopcontact wordt een USB-adapter gebruikt, deze adapter past in het stopcontact en zo kan je de smartphone opladen. Tegenwoordig worden er steeds meer opladers gemaakt die een los usb kabeltje hebben, eerst zat het kabeltje nog vast aan een eigen USB-adapter. Als u een usb stopcontact aanschaft hebt u alleen nog maar een USB kabeltje nodig om je smartphone of andere apparaten aan te sluiten op de stroom.

Veiligheid van een usb stopcontact

Het usb stopcontact wordt steeds populairder in Nederland en hierdoor proberen veel producenten namaak usb stopcontacten op de markt te brengen die niet voldoen aan de Europese eisen. Hier moet je erg mee oppassen, kijk bij het kopen van een usb stopcontact altijd even of deze aan de Europese eisen voldoet. Er zijn drie verschillende keurmerken waar een USB stopcontact aan moet voldoen volgens de Europese eisen, dit zijn het CE, FCC en ROHS keurmerk. Als je een veilig usb stopcontact wil kopen dan moet het stopcontact dus over deze keurmerken beschikken.

Soorten usb stopcontacten

Je kunt kiezen uit verschillende soort usb stopcontacten, zo kan je kiezen uit een normaal stopcontact met maar één usb aansluiting, dit is handig als je bijvoorbeeld op kamers zit of als je alleen woont. Voor de grotere families is een usb stopcontact met meerdere usb poorten wel erg handig, je hebt dubbele usb stopcontacten, hier zitten twee normale stopcontacten in en maar liefst vier usb poorten. Het handige aan deze usb stopcontacten is dat er ook nog een gewoon stopcontact bij in zit, zo kan je apparaten met een normale stekker ook nog gewoon aansluiten op de stroom.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt