iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

iPhone 6s krijgt een camera met twee lenzen

Deel artikel

De eerste geruchten met betrekking tot de iPhone 6s komen alweer langzaam opgang. Het eerste gerucht dat op ons pad is gekomen is dat iPhone 6s een camera krijgt met twee lenzen. Hierdoor zal het mogelijk zijn om optisch in te zoomen. Althans dit beweren bronnen binnen Apple’s productieketen meldt het Taiwanese UDN. Naast de dubbele cameralens zal de iPhone 6s ook uitgerust worden met een 3D-druksensor. Met deze nieuwe sensor is het mogelijk dat de iPhone 6s zelf voelt hoe hard of zacht de gebruiker op het Retina HD display drukt. Exacte details over de werking van de 3D-sensor zijn er nog niet, maar het gerucht komt overeen met de technologie die gebruikt wordt voor bij de Apple Watch.

De nieuwe technologie die Apple zeer waarschijnlijk gaat toepassen bij iPhone 6s zal ook kunnen betekenen dat apps op een nieuwe manier bediend kunnen worden. Dit zou een perfecte timing zijn van Apple met de komst van Apple Watch in het verschiet en de iPhone 6s in het najaar van 2015. gebruikers van de iPhone die de Apple Watch gaan kopen kunnen tot dat de iPhone 6s met deze druksensor verkrijgbaar is alvast wennen aan het nieuwe scherm.

De iSight camera zal voorzien worden van twee lenzen waardoor gebruikers van iPhone 6s straks 3D foto’s kunnen maken, maar hier wordt door het Taiwanese UDN niet over gesproken. Het enige wat naar voren komt in het gerucht is dat de iPhone 6s twee cameralenzen krijgt waardoor het mogelijk is om optisch in te zoomen. Daarnaast zal het diafragma van de cameralens verkleint worden zodat de lens nog meer licht ontvangt voor het maken van betere foto’s.

Het Taiwanese UDN zegt dat zij dit weten uit de productieketen van Apple en hier een anonieme bron hebben. Wij zijn vooralsnog wat sceptisch over de geruchten, want Apple is nog in een vroeg stadium met de ontwikkeling van iPhone 6s.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt