iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

iPhone 6 Plus gevoelig voor buigen

Deel artikel

De iPhone 6 Plus lijkt makkelijk te kunnen buigen. De eerste gebruikers van Apple’s nieuwe toestel klagen over het feit dat de iPhone 6 makkelijk buigt, zelfs wanneer het in je broekzak zit. Op verschillende buitenlandse websites komen de eerste verhalen met foto’s als bewijsmateriaal online over het feit dat de iPhone 6 Plus makkelijk buigt.

Op het YouTube kanaal van Unbox Therapy is een video geplaatst waar de iPhone 6 Plus met slechts alleen twee duimen gebogen wordt. Het buigen van de iPhone 6 Plus lijkt heel eenvoudig te gaan. De maker van de video merkt op dat het 5,5 inch toestel een zwak punt heeft bij de volume knoppen.

#BentGate

Bij iedere release van een nieuwe iPhone, worden consumenten opgeschikt door het één of ander, wat achteraf sterk overdreven blijkt te zijn. Bij de iPhone 4 werden niets vermoedende consumenten opgeschikt met de antennegate, bij de iPhone 5 werd een paarse gloed waargenomen bij de lens en de iPhone 5s klaagde sommige gebruikers van het niet werken van Touch ID, er is altijd wel iets ‘mis’ met de iPhone.

Bij een grote release zoals de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kun je de klok er gelijk opzetten dat er altijd wel iets gevonden wordt waardoor andere consumenten afschrikken om het nog aan te schaffen. Nu bij de iPhone 6 en iPhone 6 plus wordt er op verschillende forums gesproken over het buigen van de beeldschermen, het buigen van de schermen heeft zelfs al een eigen naam gekregen: # BentGate.

Kan iPhone 6 Plus buigen?

Ja, de aluminium iPhone 6 en de iPhone 6 Plus kunnen buigen als de toestellen onder enorm veel druk komen te staan. Dit heeft allemaal te maken met natuurkundige wetten. De essentie hiervan is dat de iPhone 6 gebogen kan worden, want een smartphone gemaakt van dun aluminium is minder sterk dan stijf metaal. De behuizing van iPhone 6 en iPhone 6 Plus kan permanent vervormd worden als er te veel kracht op uitgeoefend wordt.

Zelfs de iPhone 5 en iPhone 5s kunnen onder grote druk buigen, want om de smartphones licht van gewicht te houden wordt er gebruikgemaakt van extreem dun metaal en dat is niet meer zo sterk als je dik metaal gebruikt. Iedere smartphone heeft een zwak punt en als wij kijken naar de foto’s van de gebogen iPhones zijn ze allemaal gebogen op het zwakste punt.

Hier zijn enkele manieren om het buigen van iPhones tegen te gaan:

Stop de iPhone niet in je broekzak aan de achterkant
Zorg ervoor dat de iPhone ten alle tijden parallel aan je been ligt in je broekzak.
Draag de iPhone in je jaszak of in je tas.

Het zijn een paar simpele manieren om het buigen tegen te gaan en lang niet iedereen zal hiermee tevreden zijn maar onthou wel dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus dure gadgets zijn en je deze niet 1,2,3 kunt vervangen voor een nieuwe.

Apple heeft zelf nog niet gereageerd op het buigen van de iPhones. We verwachten dat ze vandaag of morgen met een statement komen en dat het één en ander duidelijk zal worden vanuit Apple’s kant.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt