iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

iPhone 6 buigt sneller door dan dan iPhone 6 Plus

Deel artikel

De Amerikaanse consumentenbond Consumer Reports heeft onderzoek gedaan naar het doorbuigen van de nieuwe iPhone 6 modellen. Afgelopen week klaagden veel consumenten dat de iPhone 6 Plus door zijn grootte eenvoudig door zou buigen, bij bijvoorbeeld het dragen in de broekzak. Reden voor Consumer Reports om hiernaar onderzoek te doen.

In de test zijn naast de twee nieuwe iPhones ook de HTC One M8, de iPhone 5, de LG G3 en de Samsung Galaxy Note 3 getest. Bij de test heeft de consumentenbond het toestel aan beide zijden ondersteund met een blokje hout. In het midden van het toestel drukt een machine met een vooraf ingestelde kracht op het teostel. De uitslag van de test is versassend, het blijkt dat de juist de kleine iPhone 6 sneller doorbuigt dan zijn grote broer. De iPhone 6 begint vanaf een druk van 30kg door te buigen, bij een gewicht van 45kg breekt het toestel doormidden. De 6 Plus buigt pas vanaf een druk van 40kg en breekt bij een druk van 50kg.

De andere toestellen die meegenomen zijn in de test doen het bijna allemaal beter dan de iPhones. Alleen de M8 heeft waardes die overeenkomen met de iPhone 6. De LG G3 en de iPhone 5 kunnen meer druk aan, deze beginnen pas te buigen bij een druk vanaf 60kg. De Note 3 is de winnaar van deze test, deze buigt pas vanaf 68 kilogram.

De conclusie van de consumentenbond is dat de iPhones dan wel niet als winnaars uit de test komen, maar dat bij normaal gebruik de toestellen nooit door zullen buigen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt