iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

iPhone 5c review

kleurenApple heeft voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf niet één maar twee nieuwe iPhones gelijktijdig gelanceerd. De geruchten dat Apple naast een premium toestel een ander toestel op de markt zal brengen deden zich al langer voor, maar het werd pas allemaal werkelijkheid toen topman Tim Cook naast de iPhone 5s de iPhone 5 c presenteerde.

iPhone 5c is een opvallend toestel, niet door zijn vormgeving maar door de felle kleuren waarin het toestel verkrijgbaar is. De vormgeving van iPhone 5c is gelijkwaardig aan die van iPhone 5 en 5s, alleen is het toestel niet van aluminium gemaakt maar van polycarbonaat. Doordat Apple gekozen heeft voor polycarbonaat in plaats van aluminium heeft het Amerikaanse bedrijf de iPhone 5c van kleur kunnen voorzien.

Het toestel werd in het geruchtencircuit omschreven als een goedkope iPhone, maar de iPhone 5c is alles behalve een goedkope versie. Met de komst van iPhone 5c stopt Apple met de productie van iPhone 5 en die plek wordt afgestaan aan de iPhone 5c. Als je naar de specificaties kijkt van iPhone 5c komen deze volledig overeen met die van iPhone 5. De kleurrijke iPhone is niet een goedkope iPhone maar het toestel is wel goedkoper dan het vlaggenschip iPhone 5s. Wil je een keer een totaal andere iPhone kies dan voor iPhone 5c.

Kleur, kleur en nog een kleur

iPhone 5c is een kleurrijk toestel. Nog nooit eerder heb je zoveel kleur gezien bij de iPhone. Apple brengt het toestel in vijf kleurrijke kleuren op de markt. De kleuren die verkrijgbaar worden voor iPhone 5c zijn blauw, groen, geel, roze en wit. Doordat Apple polycarbonaat heeft gebruikt bij het produceren is het bedrijf instaat geweest om iPhone 5c zo veel kleur te geven. Naast de kleurrijke toestellen kun je ook nog eens een kleurrijk beschermhoesje halen voor iPhone 5c.

Uitvoeringen van iPhone 5c

Bij de lancering van de iPhone 5c werd bekend gemaakt dat het toestel met 16 en 32 gigabyte op de markt komt. Naar verloop van tijd heeft Apple om verschillende reden ook een 8 gigabyte versie van iPhone 5c op de markt gebracht om een nog betaalbare iPhone op de markt te brengen. De prijs voor de verschillende uitvoeringen zijn:

Update: Apple produceert alleen nog de 8 gigabyte versie van iPhone 5c. De 16 en 32 gigabyte zijn nog wel beschikbaar bij retailers maar Apple legt geen nieuwe voorraad aan.

Conclusie

Voor iedereen die nog geen iPhone heeft of een ouder toestel dan iPhone 5 heeft is iPhone 5c een hele upgrade. Ben je al in het bezit van een iPhone 5 dan kun je beter blijven wachten tot dat Apple de iPhone 6 op de markt brengt. De specificaties van iPhone 5c zijn identiek aan iPhone 5. Het enige verschil is dat iPhone 5c heel veel kleur in je leven brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *