iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

iPad verkopen dalen door de iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Deel artikel

Apple heeft in september 2014 twee grotere iPhones op de markt gebracht en hiermee heeft Apple het gat tussen zijn smartphones en tablets aanzienlijk kleiner gemaakt. De iPhone 6 Plus heeft een 5,5 inch beeldscherm terwijl de iPad Mini 2 een 7 inch beeldscherm heeft. Door het groter worden van de iPhones zijn de twee producten met elkaar gaan concurreren en dat is nadelig voor de iPad-verkopen.

De consument zal door de nieuwe iPhones geen reden meer zien om een iPad te kopen, althans volgens TweakTown. De functies van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus is voor meer all-round gebruik en mogelijk zelfs beter dan die van bijvoorbeeld iPad Air 2. De nieuws website Pocket stelt zelfs dat gebruikers van iPhone 6 Plus de iPad tegenwoordig helemaal links laten liggen. Er zijn geen exacte cijfers bekend voor deze constatering maar de verwachting is dat de grotere smartphones de tablet langzaam maar zeker zal verdrijven. In 2014 zijn er al veel minder tablets verkocht dan de afgelopen jaren maar dit is ook het gevolg dat consumenten veel langer met een tablet doen dan vooraf gedacht werd.

Consumenten doen langer met een tablet dan gedacht

Bij smartphones is het gebruikelijk om elke twee jaar een nieuwe aan te schaffen in combinatie met een mobiel abonnement, dit is niet het geval bij de tablets. Zoals het er nu naar uitziet verwisselen de consumenten maar één keer per vier jaar van tablet omdat de hardware dan aanzienlijk veroudert is en de tablet aan vervanging toe is. Apple heeft zelf al bekend gemaakt dat de iPad-verkopen alsmaar dalen en dat ze proberen een nieuwe boost te geven aan de verkopen. Waarschijnlijk komt Apple dit jaar met een grotere iPad waardoor het gat in beeldschermdiagonaal weer groter wordt tussen de iPhones en iPads.

De verkopen van iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn nog steeds enorm. Vrijwel alle consumenten die toe zijn aan een nieuwe smartphone kiezen voor de iPhone 6 of de grotere broer de iPhone 6 Plus. De verkoopprognoses van Apple komen overeen met de werkelijkheid en ook voor 2015 zal de iPhone 6 en iPhone 6 Plus behoren tot de best verkopende smartphones.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt