iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Hoe zie ik of mijn MacBook accu aan vervanging toe is?

Deel artikel

Merk je dat jouw MacBook batterij steeds sneller leeg gaat? Kun je niet meer de uren hierop werken die je gewend bent? Veel mensen denken al snel dat de batterij aan vervanging toe is, maar dit is niet altijd van toepassing. Er zijn meerdere mogelijkheden waardoor dit kan komen. Een van die mogelijkheden is bijvoorbeeld dat er hele grote, zware programma’s draaiende zijn op de MacBook, waardoor de batterij snel leeg getrokken wordt.

 

Voor je oudere MacBook Pro batterij wordt het steeds lastiger om dezelfde prestaties te leveren als toen deze nieuw was. De processor is aan het verouderen en dit zorgt ervoor dat je gemiddeld minder lang kan werken met de batterij dan voorheen. De MacBook krijgt het steeds zwaarder en moet harder werken om alle programma’s aan de gang te houden. Dit kan gepaard gaan met een warme laptop waarvan de ventilatoren starten.

 

Het kan dus zijn dat wanneer je steeds korter kan werken op je MacBook vanwege een oude processor. Een andere reden kan zijn dat je batterij versleten is, maar hoe herken je zo’n versleten batterij? Je kunt dit doen door de via je MacBook rechtsboven op het batterij-icoontje te klikken. Deze geeft de status van je batterij aan, maar normaal gesproken staat hier bij conditie: ‘normaal’.

 

Wanneer je nog twijfelt aan de conditie van je batterij, kun je nog meer informatie van je batterij achterhalen. Dit kun je doen door linksboven op het Apple icoontje te klikken () à klik op ‘over deze Mac’ à klik op ‘Systeem overzicht’ à klik op het kopje ‘Voeding’.

 

Ook kun je soms aan de buitenkant van je MacBook zien dat de batterij versleten is. Deze kan dan gaan opzwellen en dit zou je aan het trackpad kunnen zien. Deze gaat dan bol staan en je kunt er minder goed mee klikken. Het trackpad zou zelfs kunnen gaan breken. Hierdoor is het erg belangrijk om zo snel mogelijk een versleten batterij te vervangen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt