iPhone 6 Plus

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe kies je de juiste iPhone voor jezelf

Deel artikel

Zelfs als je al weet dat je graag een iPhone wilt, is het kiezen van de beste iPhone voor jezelf soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn immers veel opties met allemaal verschillende prijzen en modellen, die elk op een andere doelgroep gericht is.

Dus voordat je direct in de online Black Friday iphone deals duikt om er gelijk eentje aan te schaffen, doe dan liever eerst wat onderzoek. Om zo uit te vinden welk type iPhone het beste bij jou past.

Hoe je de beste iPhone voor jou selecteert

Alle beschikbare iPhones lijken erg veel op elkaar. Het maken van de keuze welke je precies wilt kopen, betekent meestal dat je gewoon bekijkt wat er anders is. En daaruit het juiste exemplaar voor jou te selecteren.

De verschillende model nummers

De iPhones zijn allemaal krachtig en Apple ondersteunt ze ook voor een lange tijd. De verschillende iPhone versies en de ingebouwde processor hoeven dus niet echt zo’n groot probleem te zijn. Er is bijvoorbeeld niet zo’n groot verschil tussen de A14 van de iPhone 12 en de A15 van de iPhone 13. Maar er is wel degelijk een enorm verschil tussen deze twee processors en de A9 van de iPhone 6s.

Maar als je voor een lange tijd niet meer wilt upgraden, dan is een nieuwer model met een snellere chipset aanschaffen absoluut ideaal. Apple zal in de meeste gevallen iedere iPhone zeven jaar lang ondersteunen vanaf de laatste keer dat het dat specifieke model heeft verkocht.

Belangrijk keuze: welke grootte wil je?

Eén van de belangrijkste keuzemogelijkheden heeft met de schermgrootte te maken. Want groter is hier echt niet altijd beter. Want als je graag iets compacts wilt dat je gemakkelijk in de broekzak kunt stoppen, overweeg dan zeker één van de mini of SE modellen. Maar als je zeker van plan bent om veel te gamen of video’s te kijken, dan zal iets groters beter zijn.

De camera’s en de batterijduur

De camerakwaliteit en de levensduur van de batterij zijn ook uiterst belangrijke overwegingen. Je zult hier echter zelf per model wat meer online onderzoek naar willen doen in de lijst van de iPhone modellen. Over het algemeen valt er te melden dat hoe groter de capaciteit is, hoe beter de accuduur. De nieuwere iPhones hebben veelal een energiezuiniger processor en de varianten met een OLED scherm gebruiken ook minder energie.

En als het om de camera’s gaat, weet dan dat Apple sinds de iPhone 6s telkens weer 12 megapixel camera’s heeft gebruikt. Dus ook bij de iPhone 13, het laatste model. Er is enkel een groot verschil in het aantal camera’s en de techniek erachter. Iedere iPhone versie werd qua camerakwaliteit dan ook steeds weer iets verbeterd. Er zijn bovendien geruchten dat de iPhone 14 eind dit jaar 48 megapixel camera’s zal bevatten.

Dus welke iPhone moet je nu kiezen??

Uiteindelijk is de beste iPhone meestal één van de allernieuwste (genummerde) modellen. Maar welke dit specifiek zal zijn hangt van jouw persoonlijke behoeften af. 

  • Wil je graag een groot scherm, ga dan voor een Pro Max. 
  • Of kies voor de Pro, die bijna dezelfde top specificaties heeft maar iets kleiner van formaat is.
  • Als je graag wat meer geld wilt besparen, koop dan een standaardmodel of een iPhone mini. 
  • En als je graag een iPhone wilt met een prima doorverkoopwaarde voor op lange termijn, ga dan zeker voor de iPhone 12 generatie of hoger.

Begin je nu al echt behoorlijk te trillen om er direct eentje aan te schaffen? Da’s geen probleem, want het is nu een goed moment om met de juiste online deal een nieuwe Apple iPhone te kopen!

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt