iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Gebruik geen magneet accessoires bij iPhone 6 Plus

Deel artikel

Het is vrijwel bij iedereen duidelijk dat computers en magneten niet altijd even goed samen gaan. Dit is al jaren bekend. Nu blijkt dat de nieuwste smartphones van Apple ook beter niet in de buurt van magneten gehouden kunnen worden.

Het blijkt nu dat de optische beeldstabilisator van de iPhone 6 Plus flink verstoord kan raken door magnetische accessoires. Als je bij de iPhone 6 Plus gebruik maakt van magnetische accessoires zal het effect ervan te zien zijn op de gemaakte foto’s. De foto’s worden dan onscherp en hier zijn bij Apple al meerdere klachten over binnen gekomen. In eerste instantie werd er geen rekening gehouden met de magnetische accessoires maar nu is toch echt aan het licht gekomen dat dit de boosdoeners zijn van de wazige en onscherpe foto’s bij iPhone 6Plus. Het probleem met de optische beeldstabilisator is al lange tijd bekend maar nog lang niet alle gebruikers weten er van af.

Niet alleen iPhone 6 Plus heeft te kampen met problemen. Ook de iPhone 6 kampt met dezelfde problemen al is het toestel niet uitgerust met een optische beeldstabilisator. Ook kan er een storing opkomen zetten bij de NFC chip die beide nieuwe toestellen hebben. Zorg ervoor dat je geen magnetische accessoires koopt voor je iPhone 6 of 6 Plus om storingen te helpen voorkomen.

Apple heeft onlangs de support pagina voor de iSight camera bijgewerkt waarbij duidelijk vermeld staat om geen magnetische accessoires te gebruiken.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt