iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Foxconn kan de vraag naar de iPhones 6 niet aan

Deel artikel

Foxconn is de fabrikant die de iPhone 6 en iPhone 6 Plus produceert, maar de fabrikant heeft grote moeite om aan de vraag naar de nieuwe iPhones te voldoen. Verschillende bronnen hebben dit althans gemeld bij The Wall Street Journal. Fabrikant Foxconn heeft al meer personeel aangenomen voor de productie van de nieuwe toestellen maar alsnog kan het niet voldoen aan de vraag. In de fabriek in het Chinese Zhengzhou werken momenteel 200.000 mensen 24 uur per dag aan het in assembleren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Een bron meld dat er nu dagelijks 140.000 exemplaren van iPhone 6 Plus en 400.000 exemplaren van iPhone 6 worden geproduceerd, en dit zijn meer exemplaren dan Foxconn ooit heeft geproduceerd. Maar zelfs met deze aantallen kan de fabriek niet voldoen aan de vraag in de pre-orders. De bron meld zelfs dat er een groot te kort is aan 5,5 inch schermpjes voor de iPhone 6 Plus.

Apple melde begin deze week dat het in de eerste 24 uur al meer dan 4 miljoen pre-orders heeft binnen gekregen en de pre-orders nemen als maar toe. Vanaf aanstaande vrijdag zijn de nieuwe iPhones ook in Nederland te bestellen middels een pre-order en het is maar de vraag of iedereen het toestel een week later thuisgestuurd krijgt.

The Wall Street Journal meld dat het door de toenemende pre-orders Foxconn niet kan inlopen op de vraag en de levertijd zal alleen maar verder oplopen. De levertijd zal volgens de krant op kunnen lopen tot enkele weken als aanstaande vrijdag in andere landen de pre-orders gezet kunnen worden voor de nieuwe iPhones.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt