iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

Failliet saffierleverancier GTAT krijgt meer tijd voor verkoop bedrijfsmiddelen

Deel artikel

The Wall Street Journal meld dat de inmiddels failliete saffierleverancier GTAT meer tijd krijgt om de bedrijfsmiddelen te verkopen die ze speciaal hebben aangeschaft voor de productie van de saffierschermen voor Apple producten.

Het failliete bedrijf krijgt meer tijd om de overbodige bedrijfsmiddelen te verkopen nadat Apple er mee instemde om andere schuldeisers van GTAT gerust te stellen. GT Advanced Technologies krijgt tevens een groot deel van de opbrengst om zo de overige schuldeisers te kunnen terug te betalen. Apple is tot deze beslissing gekomen omdat de overige schuldeisers niet blij waren met de eerder voorgestelde schikking tussen Apple en GTAT. De overige schuldeisers dreigden door de voorgestelde schikking naar de rechter te stappen.

Als het schikkingsvoorstel wel door zou zijn gegaan zou dat de relatie tussen Apple en externe leveranciers op scherp stellen en dat wil Apple overduidelijk niet. Apple heeft er alles aangedaan om niet alle details van het faillissement van GTAT naar buiten te laten brengen, maar dat is niet helemaal gelukt want al eerder melde The Wall Street Journal inzicht hebben gehad in de gemaakte afspraken tussen Apple en de inmiddels failliete leverancier.

Faillissement goedgekeurd door de rechter

Doordat Apple akkoord is met het hernieuwde schikkingsvoorstel, is een verder onderzoek naar het faillissement van GTAT niet noodzakelijk. De rechter heeft inmiddels het faillissement van het bedrijf ook goedgekeurd en GTAT hoopt via deze procedure het een en ander te kunnen herstructureren.

De nieuwe schikkingsvoorwaarden zijn dat GTAT maar liefst 4 jaar de tijd krijgt om de saffierovens te verkopen die ze exclusief voor saffierschermen voor Apple producten hebben aangeschaft. Ook mag GTAT langer gebruik maken van de fabriek in Mesa, Arizona, zonder hier een cent huur voor te hoeven betalen. Het is nog niet bekend wat er in de toekomst met de fabriek gaat gebeuren.

In eerdere berichtgevingen gaf Apple aan dat het de fabriek wil blijven gebruiken om zo banen te creëren in Mesa. Maar hier is nog geen officieel oordeel over naar buiten gekomen.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt