iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

De prijs van iOS applicaties mogelijk omhoog in Nederland

Deel artikel

Eventueel moet er binnenkort meer betaald worden voor apps die in de App Store van Apple te vinden zijn. Het bedrijf uit Cupertino, Californië heeft haar applicatie ontwikkelaars laten weten dat het btw-tarief omhoog gaat. Dit betekend dat de consument waarschijnlijk een paar cent meer moet gaan betalen voor de iOS applicaties.

In een officiële e-mail heeft Apple aan haar ontwikkelaars laten weten dat er vanaf 1 januari 2015 een nieuw btw-tarief gehanteerd zal gaan worden. Het Amerikaanse bedrijf maakt hanteert nu nog een btw-tarief van 15 procent, gebaseerd op het percentage in Luxemburg. Vanaf 1 januari 2015 zal het btw-tarief gehanteerd worden vanuit het land waar de gebruiker de app download.

Voor Nederlandse iOS gebruikers betekend dit dat het tarief met 6 procent omhoog gaat van 15 naar 21 procent. De applicaties worden in Nederland maar een paar cent duurder. Een applicatie die momenteel 0,89 cent kost, zal vanaf 1 januari 2015 ongeveer 0,93 cent gaan kosten. Applicaties die duurder geprijsd zijn worden evenredig duurder.

Volgens de e-mail aan de applicatie ontwikkelaars meld Apple:

“On January 1, 2015, value-added tax (VAT) rates for apps will change for all territories in the European Union. VAT will be based on the customer’s country of residence instead of being the same across all EU territories”

Apple gaat nu dus het btw-tarief gebruiken aan de hand van de locatie van de gebruiker. Dit kan Apple doen aan de hand van de gegevens die je hebt ingevuld bij het aanmaken van een Apple ID. Apple zelf heeft de prijzen in de App Store niet verhoogd, het gaat alleen om een BTW verhoging.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt