iPhone 6 Plus

Search
Close this search box.

De echte reden waarom Apple nog steeds een 16 gigabyte iPhone verkoopt

Deel artikel

Met de komst van iPhone 6 Plus verkoopt Apple de iPhone wederom met drie verschillende opslagcapaciteiten. Er is alleen het een en ander verandert, bij iPhone 5s was er nog een model met 32 gigabyte maar deze is bij iPhone 6 Plus niet meer verkrijgbaar. Hiervoor in de plaats is een iPhone 6 Plus 128 gigabyte in de plaats gekomen. Veel mensen snappen niet waarom Apple het model met 16 gigabyte heeft geschrapt in plaats van het model met 32 gigabyte. Dit heeft Apple gedaan met de simpele reden dat er heel veel consumenten zijn die meer dan voldoende opslagcapaciteit hebben met 16 gigabyte. Daarnaast zou het instapmodel van iPhone 6 Plus aanzienlijk duurder zijn en dat zou niet aantrekkelijk zijn voor de verkoop van de iPhone 6 Plus.

Toch blijven heel veel mensen zichzelf de vraag stellen: “Waarom heeft Apple niet gewoon het 32 gigabyte model ingezet als basismodel?”

Voor de echte Apple liefhebber zou het inderdaad niet heel veel uitmaken om een paar tientjes meer te hoeven betalen voor een iPhone 6 Plus met 32 gigabyte opslagcapaciteit, maar het is juist niet gunstig voor het business model van Apple. Niet omdat de kosten voor de productie van een 32 gigabyte model hoger liggen maar juist vanuit het maatschappelijke aspect. Zou Apple als instapmodel een 32 gigabyte model hanteren dan zouden eventueel heel veel consumenten kunnen afhaken omdat de verkoopadviesprijs velen malen hoger zal liggen dan bij een instapmodel met maar 16 gigabyte opslagcapaciteit.

Het heeft allemaal te maken met het business model van Apple. De vanaf prijs in Nederland voor iPhone 6 Plus ligt momenteel op 799 euro terwijl een 32 gigabyte versie anders verkrijgbaar zal zijn als instapmodel vanaf 899 euro. Deze prijs zou heel veel mensen doen laten schrikken en daarom heeft Apple er bewust voor gekozen om het 16 gigabyte model als instapmodel te behouden in plaats van een 32 gigabyte model.

Gerelateerd nieuws

Apple

Apple Pay, je nieuwe portemonnee

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar je portemonnee. Je hoeft nu nooit meer te zoeken naar de juiste creditcard of pinpas. Je hebt